Bekijk het origineel

Prijzen varkens iets gestegen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Prijzen varkens iets gestegen

1 minuut leestijd

HEDEL - De prijzen van varkens zijn wat gestegen.

Dat maakte handelaar Piet de Koning uit Hedel gisteren bekend.

De prijs van geslachte varkens bleef onveranderd en bedraagt nu 1,30-1,32. Levende varkens gingen 1 cent omhoog en noteren nu 1,01-1,03. Biggen kosten 35 euro (vorige week 34 euro).

Het afgelopen jaar ontvingen varkenshouders gemiddeld een lagere prijs per varken bij de slachterij, maar moesten zij wel meer betalen voor biggen, meldde de Nederlandse Vakbond van Varkenshouders (NVV) gisteren.

Volgens de NVV daalde de opbrengstprijs per varken met 12,08 euro ten opzichte van 2008, terwijl de (inkoop)prijs van een big met 4,59 euro steeg. De gemiddelde varkensprijs was het afgelopen jaar 123 euro. Een doorsnee varkensbedrijf levert jaarlijks zo'n 6000 varkens af.

De NVV baseert de gegevens op cijfers die de leden zelf aanleveren. Zo krijgen boeren volgens de vakbond inzicht in de prijzen en kunnen ze die van verschillende slachterijen vergelijken. NVV-voorzitter Zwanenburg noemt 2009 slecht voor de varkenshouders, maar geen rampjaar.

Boer ziet varkensprijs dalen

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 20 februari 2010

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

Prijzen varkens iets gestegen

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 20 februari 2010

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

PDF Bekijken