Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

"Binnenstad Amersfoort zonder verkeersborden"

1 minuut leestijd

AMERSFOORT (ANP) - Geen verkeersborden meer in de oude binnenstad van Amersfoort. Dat is het voornemen van de Burger Partij Amersfoort (BPA).

De grootste partij van de stad heeft dit plan opgenomen in het nieuwe coalitieakkoord met D66, VVD en GroenLinks. De partij bevestigde dit gisteren na berichtgeving hierover van RTV Utrecht.

"Als we alle verkeersborden binnen de ring weghalen, krijgen we een veel rustiger straatbeeld", stelt Van Wegen van de BPA. Automobilisten zouden er minder hard door gaan rijden en de verkeerssituatie rustiger in zich opnemen. "Het zorgt voor minder ongelukken en de lelijke palen verdwijnen ook uit het straatbeeld", meent hij.

Alleen het weghalen van borden is volgens Veilig Verkeer Nederland (VVN) niet voldoende om het verkeer veiliger te maken. "Dat is slechts een onderdeel van het concept waarbij alle aanduidingen worden weggehaald", aldus een woordvoerder. Ook fiets- en bromfietspadmarkeringen en stoplichten zouden dan moeten verdwijnen.

In enkele plaatsen in Friesland is dit op kleine schaal met succes getest. "Het is belangrijk dat weggebruikers de situatie snappen en met elkaar het verkeer regelen."

Het coalitieakkoord met daarin het verkeersbordenplan van het nieuwe college wordt dinsdagavond gepresenteerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 10 april 2010

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 10 april 2010

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

PDF Bekijken