Bekijk het origineel

Hoera, lente!

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Hoera, lente!

2 minuten leestijd

Geen donkere natte ochtenden, dikke sneeuwvlokken en ijzige wind meer. Als je opstaat is het al helemaal licht en lijkt het ineens niet meer zo vroeg. Het is lente!

De narcissen bloeien, vogels beginnen te bouwen aan hun nestje en overal huppelen lammetjes in de wei. Koeien mogen vanuit de saaie stal het weiland in.

April heeft al een paar mooie dagen gehad, maar toch blijft het een grillige maand. Het spreekwoord zegt niet voor niets "April doet wat hij wil". Het weer in de lentemaanden kan extreem zijn.

Neem een willekeurige dag, 21 april. In 1968 was het toen ruim 32 graden. Op diezelfde datum vroor het in 1991 's nachts bijna 8 graden.

Koninginnedag is een dag om lekker buiten te zijn. Maar of de zon schijnt? In 1971 vroor het op 30 april maar liefst 5 graden en in 1991 regende het in Limburg op deze dag wel 21 uur lang.

De laatste jaren zijn de lentes warmer. Voor een dagje op het strand is het nog te koud, maar het is jammer om met mooi weer binnen te blijven. Trek de duinen eens in. Lekker uit de wind. Of ga vissen op een beschutte plek.

Ben jij in lentestemming? Heb je misschien je zomerspullen al van zolder gehaald? Of staan in jullie achtertuin de lammetjes te blaten? Stuur je mooiste lentefoto naar Kits en zie hem terug op kits.nl.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 10 april 2010

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

Hoera, lente!

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 10 april 2010

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

PDF Bekijken