Bekijk het origineel

Gezangendiscussie Schotland

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Gezangendiscussie Schotland

1 minuut leestijd

EDINBURGH - De generale synode van de Free Church of Scotland buigt zich deze week over eventuele liturgische veranderingen.

De kerk zingt geen gezangen, maar acht uitsluitend de psalmen, als door God geïnspireerd, geschikt voor de eredienst. Incidenteel zingt men ook andere berijmde Schriftgedeelten ("paraphrases"). Er wordt gezongen zonder begeleiding, omdat de kerk het gebruik van muziekinstrumenten ziet als een overblijfsel van de schaduwdienst van het Oude Testament.

Op de synode van 2009 hebben enkele afgevaardigden het zingen van gezangen en het gebruik van muziekinstrumenten in de eredienst ter discussie gesteld. Een derde van de plaatselijke kerken heeft inmiddels laten weten achter de bepleite liturgische veranderingen te staan. Omdat de kerkleiding onderkent dat een overhaaste beslissing opnieuw tot een scheuring in het kerkverband kan leiden, wordt de synode voorgesteld v¾¾r het einde van 2010 een ambtelijke conferentie en een buitengewone generale synode te beleggen en vooraf in alle classes een biddag te houden.

In de Free Presbyterian Church of Scotland en de in 2000 uit de Free Church voortgekomen Free Church Continuing staat de kwestie niet ter discussie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 18 mei 2010

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Gezangendiscussie Schotland

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 18 mei 2010

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken