Bekijk het origineel

Schrijf een kerstverhaal!

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Schrijf een kerstverhaal!

wedstrijd

2 minuten leestijd

Altijd ervan gedroomd om schrijver te worden? Hebt u thuis een aantal schrijfsels liggen die u nog nooit aan iemand heeft laten lezen? Nu is de kans om uw schrijftalenten te tonen.

Samen met Uitgeverij Mozaïek organiseert het Reformatorisch Dagblad deze herfst een kerstverhalenwedstrijd voor beginnende schrijvers. Dus doe inspiratie op in uw omgeving, duik in uw notitieblokje met ideeën, werk een plan uit, schrijf en schrap. Laat u verrassen door uw eigen schrijfkunsten.

Voorwaarden
Het verhaal moet aan bepaalde voorwaarden voldoen:

lHet moet een duidelijk punt van ontroering kennen en een inzicht bevatten.

lBelangrijk is de stilistische kwaliteit en een goede plot met aandacht voor het karakter van de hoofdpersoon.

lDe wedstrijd is alleen voor schrijvers van wie nog geen roman gepubliceerd is.

lDe inzenders dienen 16 jaar of ouder te zijn.

lHet verhaal mag niet langer zijn dan 2500 woorden.

lMaximaal 1 inzending per persoon.

Jury
De jury bestaat uit Mozaïek-uitgever Beppie de Rooy, auteur Els Florijn en RD-redacteur Rudy Ligtenberg. Zij zullen de ingezonden verhalen beoordelen op verschillende punten: Is de tekst origineel, verrassend en goed geschreven? Is het verhaal logisch opgebouwd en heeft het een duidelijke spanningsboog? Zijn taalgebruik en thematiek niet strijdig met het christelijk gedachtegoed in brede zin?

Inzenden
Verhalen kunnen tot 8 december 2010 worden ingestuurd naar kerstverhalenwedstrijd@boekencentrum.nl. De schrijvers van de drie beste verhalen mogen een boekenpakket van uitgeverij Mozaïek kiezen ter waarde van maximaal 100 euro. Het winnende verhaal wordt gepubliceerd in het Reformatorisch Dagblad van vrijdag 24 december en krijgt een plekje tussen de beste christelijke auteurs in de kerstverhalenbundel die volgend jaar uitkomt bij Mozaïek. Allen inzendingen worden gepubliceerd op de website van het Reformatorisch Dagblad.

>>uitgeverijmozaiek.nl >>http://boeken.refdag.nl

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 13 november 2010

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Schrijf een kerstverhaal!

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 13 november 2010

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken