Bekijk het origineel

Wethouder Alphen a/d Rijn stapt op

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Wethouder Alphen a/d Rijn stapt op

2 minuten leestijd

ALPHEN A/D RIJN - Wethouder Groen in 't Wout (CDA) van Alphen aan den Rijn heeft zijn functie per 1 januari neergelegd. Dat heeft de gemeente gisteren laten weten.

Groen in 't Wout treedt af in verband met de bestuurscrisis in de Zuid-Hollandse gemeente, "de ernstig verstoorde verhoudingen in de gemeenteraad en de aanhoudend negatieve berichtgeving in de media." Hij vindt dat hij niet meer naar behoren kan functioneren.

Directe aanleiding van de bestuurscrisis in Alphen aan den Rijn is het integriteitsonderzoek van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) over woningtoewijzing aan ambtenaren en bestuurders. Vervolgens zouden de vijf wethouders van het college hun vertrouwen hebben opgezegd in burgemeester De Gelder, die daarna "tijdelijk" zijn functie neerlegde.

GroenLinks, de partij van De Gelder, zegt net als andere lokale partijen niet meer te weten over de crisis dan dat er een vertrouwensbreuk was binnen het college. "De raad staat nu buitenspel."

Waarnemend burgemeester Eenhoorn (VVD) brengt de raad op 13 januari op de hoogte van zijn eerste bevindingen wat betreft de problemen. De overgebleven wethouders leggen dan een verklaring af.

In tegenstelling tot de conclusies in het BING-rapport, waarin wethouder Groen in 't Wout geen verwijtbaar handelen wordt verweten, liet hij gisteren zelf weten in de kwestie "zowel privé als zakelijk beschadigd te zijn." Hij was dertien jaar wethouder.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 4 januari 2011

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Wethouder Alphen a/d Rijn stapt op

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 4 januari 2011

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken