Bekijk het origineel

Gedwongen verkoop huis met NHG stijgt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Gedwongen verkoop huis met NHG stijgt

Fonds keert 35 miljoen uit over 2010

2 minuten leestijd

ZOETERMEER (ANP) - Het aantal mensen met een NHG-hypotheek dat hun huis gedwongen met verlies moest verkopen, is vorig jaar opgelopen tot 1341, een stijging van 76 procent ten opzichte van 2009.

Dat meldde vandaag de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), die de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) uitvoert.

Volgens WEW wordt de stijging van de gedwongen verkopen waarop verlies wordt geleden, vooral veroorzaakt door het aantal echtscheidingen en de werkloosheid. Het waarborgfonds keert als gevolg van de gedwongen verkopen een bedrag uit van ongeveer 35 miljoen euro.

Het aantal mensen dat vorig jaar een NHG-hypotheek aanvroeg en kreeg, steeg met 34 procent tot 130.000. Daarbij ging het in 100.000 gevallen om een lening voor de aankoop van een huis.

"De Nationale Hypotheek Garantie heeft vorig jaar meer dan ooit haar toegevoegde waarde bewezen", zei algemeen directeur Karel Schiffer van de NHG. "Het waarborgfonds voorziet in een toenemende behoefte van de consument aan meer zekerheid bij de financiering van een eigen woning."

In juli 2009 is de grens voor een NHG-hypotheek verhoogd tot 350.000 euro. Vorig jaar heeft ruim 80 procent van de kopers binnen de NHG-kostengrens gebruikgemaakt van de hypotheekgarantie.

In totaal 16.000 huishoudens vroegen vorig jaar een NHG-hypotheek aan en kregen die, voor een huis in de prijsklasse van 265.000 tot 350.000 euro.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 12 januari 2011

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Gedwongen verkoop huis met NHG stijgt

Bekijk de hele uitgave van woensdag 12 januari 2011

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken