Bekijk het origineel

Aanslagen Israël

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Aanslagen Israël

2 minuten leestijd

JERUZALEM (ANP/RTR) - De aanslag bij een bushalte in Jeruzalem gisteren is de eerste bomaanslag in Israël sinds april 2006. Jeruzalem werd voor het laatst door een bomaanslag getroffen in 2005. Een overzicht:

23 maart 2011: Een bom ontploft vlak bij een bushalte in Jeruzalem. Zeker één persoon is om het leven gekomen. Daarnaast zouden ongeveer dertig mensen gewond zijn geraakt. De halte ligt bij de westelijke ingang van het oude centrum van Jeruzalem, in de buurt van een congreszaal.

17 april 2006: Een zelfmoordaanslag bij een broodjeskraam vlak bij het oude centrale busstation in Tel Aviv eist ongeveer tien levens.

25 februari 2005: Een zelfmoordaanslag bij een discotheek in Tel Aviv eist vier levens.

29 januari 2004: Bij een zelfmoordaanslag in een bus in West-Jeruzalem in de buurt van het kantoor van de premier komen tien mensen om het leven.

22 februari 2004: Een Palestijn blaast zichzelf op in een bus in Jeruzalem. Acht mensen komen om het leven.

2000-2003: In de eerste jaren van de 21e eeuw worden er in Israël tientallen aanslagen gepleegd tijdens de Palestijnse opstand, die in september 2000 begon. Die periode van geweld, ook wel de Tweede Intifada genoemd, doofde daarna langzaam uit. Honderden Israëlische burgers kwamen om het leven door de aanslagen. De reeks aanslagen was voor de Israëlische autoriteiten aanleiding voor de bouw van een meer dan 600 kilometer lange veiligheidsbarrière in en om de Palestijnse Westelijke Jordaanoever.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 maart 2011

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Aanslagen Israël

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 maart 2011

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken