Bekijk het origineel

Politiebond boos op Jorritsma

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Politiebond boos op Jorritsma

Burgemeester wil dat korpsen Flevoland en Gooi en Vechtstreek samengaan

2 minuten leestijd

ALMERE - Politiebond ACP is verbijsterd over de wens van de Almeerse burgemeester Jorritsma om de korpsen Flevoland en Gooi en Vechtstreek versneld te laten fuseren.

Jorritsma, die ook de Flevolandse korpsbeheerder is, zou afgelopen week samen met korpsbeheerder Bakker van Gooi en Vechtstreek een brief met deze strekking hebben gestuurd aan minister Opstelten van Veiligheid en Justitie.

Dat zei ACP-voorzitter Van de Kamp gisteren.

De brief is volgens de vakbond opmerkelijk, omdat de fusie juist op een laag pitje was gezet vanwege de plannen voor een nationale politie. Die moet gaan bestaan uit tien regionale eenheden, waarbij Flevoland en Gooi en Vechtstreek samengaan met Utrecht.

ACP is tegen twee fusies achter elkaar en vraagt zich af wat Jorritsma bezielt. Volgens Van de Kamp moet de vorming van de nationale politie begin 2012 definitief zijn en leveren twee opeenvolgende fusies een hoop onrust en onzekerheid onder het personeel op.

De voorzitter vermoedt dat er aan de brief van Jorritsma een machtsstrijd ten grondslag ligt. Aan het hoofd van de regionale eenheden komen regioburgemeesters te staan. Aangezien Utrecht van de drie huidige korpsen de grootste is, zou burgemeester Wolfsen die functie gaan vervullen. Bij een fusie van Flevoland en Gooi en Vechtstreek wordt die regio echter de grootste en is Jorritsma de voornaamste kandidaat.

Afgelopen weekeinde ontstond ook ophef over een duurbetaalde interim-manager voor het politiekorps in Flevoland. Burgemeester Jorritsma wilde daar een externe adviseur aanstellen voor 1600 euro per dag omdat ze al enige tijd zonder korpschef zit. CDA, PvdA, PVV en SP in de Tweede Kamer reageerden in eerste instantie verbolgen over het jaarsalaris van 192.000 euro bij een dienstverband van slechts 2,5 dagen per week.

Minister Opstelten heeft inmiddels ingegrepen. Hij beloofde binnen enkele dagen meerdere kandidaten voor te zullen stellen voor de functie van korpschef. De noodzaak van een interim-chef lijkt daarmee te zijn verdwenen.Fusiewens

- Politiebond ACP hekelt fusiewens Flevoland en Gooi en Vechtstreek.

- Bond denkt dat Almeerse burgemeester uit is op hoge functie.

- Burgemeester Jorritsma onder vuur over salaris interim-korpschef.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 april 2011

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Politiebond boos op Jorritsma

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 april 2011

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken