Bekijk het origineel

Actief

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Actief

2 minuten leestijd

Séba voor Roemenië

OCHTEN - Leerlingen van de Sébaschool uit Ochten hebben begin april een actie gehouden. Ze hielden een actiemarkt, verkochten snoep en krentenbrood en zamelden lege flessen in. Een aantal van hen overhandigde onlangs de opbrengst, 14.140,60 euro, aan de Stichting Noodhulp Roemenië uit Opheusden.

Werkendam voor Kiev

WERKENDAM - De 700 leerlingen van de Ds. Groenewegenschool in Werkendam hebben onlangs actiegevoerd voor een school voor kinderen met het downsyndroom in Kiev (Oekraïne). Onlangs overhandigden ze de opbrengst à 13.500 euro aan de stichting Ondersteuning Gereformeerd Onderwijs in Oost-Europa (OGO).

Fietsen voor Adullam

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Zevenenvijftig fietsers uit het hele land hebben zaterdag in de stromende regen meegedaan aan de jaarlijkse JAM-sponsortocht van Hendrik-Ido-Ambacht via de Biesbosch en Woudrichem en weer terug. Ondanks vele lekke banden bracht deze tocht 12.500 euro op ten bate van de stichtingen Adullam en Mbuma.

Actie Gomarus

GORINCHEM - De leerlingen van de vijf tweede klassen vmbo-tl van de Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem hebben onlangs kaarten verkocht en een sponsoractiviteit gedaan. Samen met het spaargeld van dit schooljaar haalden ze zo 4500 euro op voor evangelisatie onder gevangenen in Roemenië via stichting RuchamA in Harskamp. Een delegatie van hen overhandigde het geld aan stichting RuchamA.

Fietsen voor straatkids

RIJSSEN - Vijftig leerlingen van klas 1 vmbo-bk van de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap in Rijssen hebben tijdens de laatste schooldag 1250,10 euro bij elkaar gefietst ten bate van straatkinderen en slachtoffers van oorlogsgeweld in Congo. De opbrengst gaat naar stichting Bethsaida.

Lessen voor de EH

AMERSFOORT - Twaalf studenten van EH-Traject van de Evangelische Hogeschool in Amersfoort organiseerden op 17 juni een gesponsorde lesdag voor volwassenen. Ook verkochten ze pepermunt en boeken. De opbrengst, 2051,75 euro, was bestemd voor hun ongesubsidieerde hogeschool.

Saab voor gezonde nier

RIJSSEN - De Rijssense Saabdealer Henk Baan had een Saab 900 cabrio beschikbaar gesteld voor de Nierstichting Rally, die vorige week zaterdag werd gehouden. In die auto toerden de Rijssense brandweerman Bart Jan Geerling (44) en Natresofficier Peter Mensink (58) van Huizen naar Spyker Cars in Zeewolde. Mensink stelde een nier beschikbaar voor Geerling. De opbrengst van de gesponsorde rally bedroeg 30.000 euro.

Actief bevat activiteiten uit de lezerskring van het RD voor het goede doel. Heeft u een bijdrage? Ga naar refdag.nl/actief voor uitleg over deze rubriek en mail actief@refdag.nl.

refdag.nl/actief.nl

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 2 juli 2011

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

Actief

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 2 juli 2011

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

PDF Bekijken