Bekijk het origineel

Dode en vermisten na aanvaring

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Dode en vermisten na aanvaring

2 minuten leestijd

CUIJK - Door een aanvaring tussen een vrachtschip en een speedboot op de Maas bij het Brabantse Cuijk is gisteravond een man om het leven gekomen. Drie andere opvarenden van de speedboot, waar in totaal zeven man op zaten, worden vermist. Er is weinig hoop dat ze nog in leven zijn.

Het slachtoffer is een 32-jarige inwoner van het dorpje Ottersum, in de Limburgse gemeente Gennep. Het lichaam van de man werd enkele uren na de aanvaring gevonden in de boot nadat deze op de kant was getakeld.

Drie opvarenden van de speedboot konden na de aanvaring aan boord van het vrachtschip klimmen en zijn lichtgewond. Zij zijn naar een ziekenhuis in Boxmeer gebracht. Het betreft een 39-jarige man uit Gennep, een 31-jarige man uit Nijmegen en een 36-jarige man uit Winterswijk.

De overlevingskans van de drie vermiste mannen is volgens de politie nihil. Twee van hen komen uit de gemeente Gennep, een van hen uit het naburige Afferden (Limburg).

Vrienden en familie van de vermisten en het slachtoffer zijn de afgelopen nacht opgevangen in een sporthal in de buurt.

De frontale botsing tussen beide vaartuigen vond rond 21.00 uur plaats door nog onbekende oorzaak. Bij alle betrokkenen is een blaastest afgenomen. De schipper van het binnenvaartschip had niet gedronken. De uitslag van de test bij de drie gewonden is niet bekendgemaakt. Omroep Brabant meldde vanmorgen echter dat de opvarenden van de speedboot alcohol hadden gebruikt.

Na het ongeluk gingen duikers te water om naar de vermisten te zoeken. Later werd een sonarboot ingezet. Vanmorgen ging het zoeken naar de vermisten verder, onder andere met een helikopter.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 4 oktober 2011

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Dode en vermisten na aanvaring

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 4 oktober 2011

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken