Bekijk het origineel

Spanning stijgt rond Kits Voorleeswedstrijd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Spanning stijgt rond Kits Voorleeswedstrijd

3 minuten leestijd

Zorg dat je erbij bent, volgende week zaterdagmiddag op Wegwijs in Utrecht. Dan heeft de finale van de Kits Voorleeswedstrijd plaats. Leuk om van de partij te zijn! En? de voorlezers kunnen je steun best gebruiken.

Ze werden winnaar van hun eigen school en ook nog eens van de halve finales die deze weken in verschillende plaatsen zijn gehouden: Geralda Visser, Lennard Kok, Ard Slobbe, Esther Krijgsman en Sanne de Kruijf. Spannende momenten gingen hieraan vooraf.

Zetje voor Jetje

APELDOORN - Bastiaan Peters parkeert zijn krukken tegen de voorleesstoel en klautert omhoog. Kijk, dat is nou ook leuk aan lezen: je kunt het bijna overal en altijd doen. Oók als je je voet hebt bezeerd. Dat blijkt deze middag -woensdag 28 september- maar weer in de Apeldoornse Eben-Haëzerschool. Daar wordt de eerste halve finale van de Kits Voorleeswedstrijd gehouden. Vijf winnaars van vijf verschillende scholen nemen het tegen elkaar op. Ze lezen voor terwijl ze hun best doen voor de mooiste toon, het prettigste tempo en de meest passende stem. Ouders, juffen, meesters en vrienden zijn erbij om de lezers moed in te spreken. De vriendinnen van Henriëtte van den Bos hebben ook een spandoek meegesleept en geven hun "Jetje" op die manier een 'zetje'.

IJzersterk

ACHTERBERG - Sanne de Kruijf van de Eben-Haëzerschool in Opheusden gelooft haar oren niet. Ze is winnaar van de halve finale in Achterberg! En ze was het briefje met de inleiding nog wel vergeten mee te nemen, zodat ze dat helemaal uit haar hoofd moest doen. Sanne had de hoop daarom al opgegeven, maar toch gaat zij door naar de finale op Wegwijs. Op het nippertje trouwens, want ook in Achterberg zijn alle kandidaten ijzersterk. Het boek en het lekkers dat zij meekrijgen, is dan ook wel verdiend. Als Lisanne Versloot, winnaar van de Rehobothschool in Geldermalsen aan de beurt is, gaat er een prachtig spandoek omhoog. "Goed gedaan Lissanne!"

Chique stoel

CAPELLE A/D IJSSEL - Acht deelnemers met klasgenoten en familieleden komen bij elkaar op de Joh. Bogermanschool in Capelle aan den IJssel. Wauw, wat een chique stoel staat hier klaar! Daar kan het in elk geval niet aan liggen als het voorlezen niet wil lukken. Maar het lukt wel. En weer gaat er een spandoek omhoog. En weer zit de jury diep te zuchten. Opnieuw blijkt dat ze met echte winnaars te maken hebben. De voorlezers hebben niet voor niets in hun eigen klas al gewonnen, ze zijn gewoon steengoed. Prachtig lezen ze uit "Piekerprinses" of "Moeders liegen niet"; uit "Dieven in de school of "De bloedvlag". Gelukkig is er voor hen allemaal alvast een boek als cadeau. Dan maakt jurylid Jacomijn Hoekman de namen bekend van de twee geluksvogels die volgende week naar de finale mogen. De hele klas kan gratis mee!

Finale

De finale van de Kits Voorleeswedstrijd wordt gehouden op zaterdag 22 oktober van 15.00 tot 15.45 uur op het activiteitenpodium in hal 2 (podium Bewust, Wegwijsbeurs, Jaarbeurs, Utrecht).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 15 oktober 2011

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Spanning stijgt rond Kits Voorleeswedstrijd

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 15 oktober 2011

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken