Bekijk het origineel

Reuring rond een autofabriek

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Reuring rond een autofabriek

Geïnteresseerden melden zich bij NedCar in Born

2 minuten leestijd

EINDHOVEN – VDL Groep uit Eindhoven voert gesprekken over een mogelijk overname van de Limburgse autofabriek NedCar. BMW wil vanaf 2014 auto’s gaan bouwen in Born.

VDL, fabrikant van bussen en auto-onderdelen, liet gisteren weten te praten met onder meer aandeelhouders, directie en ondernemingsraad van NedCar, de vakbonden, klanten én regionale en landelijke overheid. VDL wil verder geen mededelingen doen.

De autofabriek in Born moet dicht als er geen overnamekandidaat is omdat Mitsubishi nog dit jaar stopt met de productie van de Colt en de Outlander. Over een paar weken zal de laatste Colt van de band rollen, eind van het jaar de laatste Outlander.

Bij NedCar werken 1500 mensen. VDL Groep is met 7400 werknemers actief in zeventien landen. De omzet van het bedrijf was vorig jaar 1,5 miljard euro.

Bestuurder Henk van Rees van FNV Bondgenoten is blij met de huidige ontwikkeling. „Als het zo ver komt vind ik dit een gouden oplossing”, zei hij gisteravond in een reactie. „Je kunt je geen betere partij wensen.”

Volgens Van Rees zit er ongeveer een jaar tussen sluiting van de autofabriek door Mitsubishi en het weer oppakken van de productie door VDL, vooropgesteld dat de overname doorgaat. „Het personeel moet dan wel gewoon doorbetaald worden”, aldus Van Rees. „Dan mag je het nodige verwachten van Mitsubishi, VDL en overheden.” Het gaat daarbij om miljoenen euro’s. Daarvoor zijn nog een of twee maanden onderhandelingen nodig, denkt Van Rees.

Als redder van NedCar is ook BMW in beeld. De Duitse autofabrikant wil vanaf 2014 auto’s bouwen in Born. Gisteren bezocht een hoge delegatie van BMW de fabriek.

NedCar zoekt al maanden naar een geschikte overnamekandidaat. De zoektocht verliep niet gemakkelijk. Interesse van het Zwitserse Q-PM leidde tot niets, net als de toenadering van Nissan, dat in Born onderdelen zou willen maken, en van een Chinese partij. Het personeel van de autofabriek zit nog altijd in onzekerheid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 28 april 2012

Reformatorisch Dagblad | 34 Pagina's

Reuring rond een autofabriek

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 28 april 2012

Reformatorisch Dagblad | 34 Pagina's

PDF Bekijken