Bekijk het origineel

Gedenkwaardig

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Gedenkwaardig

4 minuten leestijd

Smaragd

EMST – Harmen Vos (79) en Marietje Vos-Bosch (76) waren woensdag 55 jaar getrouwd. Beiden zijn geboren in Emst. Na hun trouwdag gingen ze in die plaats op een boerderij wonen. Geleidelijk werd het een pluimveebedrijf. Ook de bruid zette zich in voor het bedrijf. De bruidegom was ouderling in de hervormde kerk in Emst en maakte deel uit van enkele schoolbesturen. Het echtpaar kreeg zeven kinderen en dertig kleinkinderen en heeft zes achterkleinkinderen.

Goud (I)

BARNEVELD – Willem Pieter Arend Moerman en Aaltje Moerman-Top uit Barneveld waren woensdag vijftig jaar getrouwd. De bruidegom is op 22 november 1939 geboren in Vlaardingen en de bruid op 22 november 1937 in Ede. Moerman verhuisde op 16-jarige leeftijd naar Kootwijkerbroek. Hij was scheepstimmerman en later timmerman en metselaar. Hij doet nog steeds vrijwilligerswerk voor de kerk. De bruid heeft in Lunteren gewoond en was werkster. Sinds hun huwelijksdag wonen ze in Barneveld. Ze kregen 3 dochters en 26 kleinkinderen. Een kleinkind overleed op jonge leeftijd.

Goud (II)

BARNEVELD – Adrianus van Steenselen en Eibertje van den Bosch herdachten woensdag dat ze vijftig jaar getrouwd zijn. De bruidegom is op 6 januari 1938 geboren in Strijen en de bruid op 27 mei 1937 in Nijkerk. De bruidegom was timmerman en de bruid verpleegkundige. Ook was de bruidegom 31 jaar koster van de oud gereformeerde gemeente in Barneveld, waarbij ook de bruid meewerkte. Na hun huwelijk woonden ze twaalf jaar in Strijen. Sinds 38 jaar is Barneveld hun woonplaats. Het echtpaar kreeg 4 kinderen, 26 kleinkinderen en een achterkleinkind.

Goud (III)

BENSCHOP – F. de Jong en N. M. de Jong-Voorneveld uit Benschop, beiden 74 jaar, herdachten donderdag dat ze vijftig jaar getrouwd zijn. De bruidegom werd geboren in Benschop en de bruid in Kortrijk, bij Breukelen. Na hun trouwen gingen ze in Benschop wonen. Daar werd de bruidegom boer, de bruid hielp mee op de boerderij. Ook was de bruidegom diaken in de hervormde kerk. Bovendien was hij lid van de vrijwillige brandweer. Het echtpaar kreeg drie kinderen en negen kleinkinderen.

Goud (IV)

IJSSELMUIDEN – Aalt Leusink en Woutera Sleurink uit IJsselmuiden herdachten donderdag dat ze vijftig jaar getrouwd zijn. De bruidegom werd op 23 juni 1938 geboren in Kamperveen en de bruid op 24 juli 1942 in Kampen. Leusink is altijd vrachtwagenchauffeur geweest; eerst in de wegenbouw, later vervoerde hij gevaarlijke stoffen. Ook hielp hij zijn zoon bij het opstarten van diens bedrijf. Daarnaast was Leusink zondagsschoolmeester. Ook was hij bestuurslid van de kiesverenging van de SGP en voorzitter van het GBS-comité, waarvan hij nu nog bestuurslid is. De bruid had verschillende werkhuizen. Het echtpaar kreeg vijf kinderen. Het oudste meisje overleed al na negen maanden. Ook kregen ze negentien kleinkinderen. Een van hen leefde slechts een dag.

Goud (V)

KATWIJK – Maarten van der Zwan (72) en Emma van der Zwan-van Dijk (73) uit Katwijk herdachten donderdag dat ze vijftig jaar getrouwd zijn. Beiden zijn geboren in Scheveningen. In die plaats gingen ze na het huwelijk wonen. Daarna woonden ze bijna tien jaar in Spakenburg. Sinds 1976 is Katwijk aan Zee de woonplaats. De bruidegom was jaren werkzaam bij het hoogheemraadschap van Rijnland. Sinds 2000 is hij ouderling in de christelijke gereformeerde kerk. Het echtpaar kreeg vier kinderen en zeventien kleinkinderen.

Goud (VI)

OPHEUSDEN – Henk van Bragt en Geertruida van Bragt-van Eldik uit Opheusden herdachten donderdag dat ze vijftig jaar getrouwd zijn. De bruidegom kwam in Opheusden ter wereld en de bruid in Lienden. Na hun huwelijk gingen ze in Bunnik wonen. Na vier jaar verhuisden ze naar het Betuwse Hemmen. Sinds vier jaar wonen ze in 
Opheusden. De bruidegom werkte lange tijd in de fruitteelt en de bosbouw op landgoed Hemmen. Daarnaast had het echtpaar een zelfstandig melkvee- en veeteeltbedrijf. De bruidegom bekleedde diverse bestuursfuncties, waaronder voor de SGP, en was diaken 
en daarna ouderling in Opheusden. Het echtpaar heeft vier 
kinderen en vijftien kleinkinderen.

rd.nl/gedenkwaardig voor uitleg over deze rubriek.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 7 mei 2012

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Gedenkwaardig

Bekijk de hele uitgave van maandag 7 mei 2012

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken