Bekijk het origineel

Gedenkwaardig

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Gedenkwaardig

3 minuten leestijd

Briljant

HEINENOORD – Cornelis Simon Hensen (90) en Wilhelmina Lodder (88) uit Heinenoord waren dinsdag 65 jaar getrouwd. De bruid is geboren in Oud-Beijerland en de bruidegom in Westmaas. Ze hadden eerst een tuidersbedrijf in Blaaksedijk, gemeente Heinenoord. De bruidegom was onder anderen diaken en ouderling in de hervormde kerk in Heinenoord. De bruid was actief in de Nederlandse Christen Vrouwen Bond in Heinenoord. Het echtpaar kreeg zes kinderen, zestien klein- en veertien achterkleinkinderen.

Diamant (I)

TERNEUZEN – Jan van de Wege (84) en Bep Stolk (82) uit Terneuzen waren dinsdag zestig jaar getrouwd. De bruidegom is geboren in Terneuzen en de bruid in Westzaan. De bruidegom werkte bij de technische dienst van het ziekenhuis in Terneuzen. Hij was diaken en ouderling in de gereformeerde gemeente van Terneuzen, waar hij nu organist is. Hij was oprichter van de Vereniging van organisten van de Gereformeerde Gemeenten. De bruid was costumière. Later was ze lange tijd presidente van de vrouwenvereniging. Het echtpaar kreeg zes kinderen, vijftien klein- en vier achterkleinkinderen. De oudste dochter overleed in 1993.

Diamant (II)

WAARDENBURG – Gijs van Maren (86) en Raai de Jongh (84) uit Waardenburg waren dinsdag zestig jaar getrouwd. De bruidegom is geboren in Haaften. Hij werkte in de bouw. De bruid is geboren in Waardenburg. Zij werkte bij haar vader in de huishouding.

Diamant (III)

BENTHUIZEN – Vandaag zijn Hendrik Bakker (85) en Johanna Margaretha Verhoeff (79) uit Benthuizen zestig jaar getrouwd. De bruidegom geboren in Zevenhuizen en de bruid in Zoetermeer. De bruidegom leidde samen met zijn broers een loonbedrijf. Hij was ouderling en scriba in de hervormde gemeente van Benthuizen. De bruid was bestuurslid van de vrouwenvereniging. Zij kregen zes kinderen, achttien klein- en twaalf achterkleinkinderen.

Smaragd (I)

LISSE – Teunis Wijnand de Haan en Adriaantje Quartel waren dinsdag 55 jaar getrouwd. Beiden zijn geboren in Lisse, waar ze altijd hebben gewoond. De bruidegom werkte bij een brandstoffenhandel. Ruim twintig jaar was hij hulpkantonnier bij Rijkswaterstaat. Hij kweekte ook jarenlang tulpen, waarbij zijn vrouw meehielp. Het echtpaar kreeg vijf kinderen, dertien klein- en zes achterkleinkinderen.

Smaragd (II)

SEROOSKERKE – Pieter de Visser (81) en Maatje Meijers (76) uit Serooskerke waren dinsdag 55 jaar getrouwd. De bruidegom is geboren in Westkapelle en de bruid in Serooskerke. Na hun huwelijk gingen ze wonen in Serooskerke, waar ze een eigen landbouwbedrijf hadden. Ruim zestien jaar geleden verhuisden ze naar het dorp.

Goud (I)

HARSKAMP – Willem Meijer (69) en Hendrika Rijswijk (71) waren dinsdag vijftig jaar getrouwd. De bruidegom is geboren in Ede en de bruid in Harskamp. Ze woonden eerst in Ede en daarna in Harskamp. De bruidegom is boer en veehandelaar geweest. De bruid hielp altijd op de boerderij. Ze kregen 12 kinderen, 43 klein- en 12 achterkleinkinderen.

Goud (II)

CAPELLE A/D IJSSEL – Woensdag waren Arie de Borst (74) en Baukje Hesling (73) vijftig jaar getrouwd. De bruidegom is geboren in Rotterdam en de bruid in Harlingen. Ze wonen nu in Capelle aan den IJssel. Eerder was Rotterdam de woonplaats. De bruidegom is altijd chauffeur geweest, eerst op een vrachtwagen en later op een bestelwagen. De eerste jaren was hij chauffeur in het transportbedrijf van zijn vader. De bruid werkte tot haar huwelijk op kantoor. Het bruidspaar heeft drie kinderen en tien kleinkinderen.

Onderscheiden

NIEUWKOOP – P. Vermeij is dinsdag benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vermeij was bijna vijftig jaar penningmeester van de vrouwenvereniging van de christelijke gereformeerde kerk van het Zuid-Hollandse Nieuwkoop. Ze was ook koster en hulpkoster.

rd.nl/gedenkwaardig voor uitleg over deze rubriek.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 juni 2012

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Gedenkwaardig

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 juni 2012

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken