Bekijk het origineel

Gedenkwaardig

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Gedenkwaardig

4 minuten leestijd

Diamant (I)

WEKEROM – Gerrit van den Berg (86) en Willy van den Berg-Schut (80) uit Wekerom herdachten woensdag dat ze zestig jaar geleden in het huwelijk zijn getreden. Beiden zijn geboren in Wekerom. De bruidegom werkte als (vee)handelaar. Het echtpaar kreeg 6 kinderen, 31 klein- en 11 achterkleinkinderen.

Diamant (II)

RIDDERKERK – Willem van Gent (83) en Gerritje Adriana van Gent-Stolk (81) uit Ridderkerk herdachten gisteren dat ze zestig jaar zijn getrouwd. De bruidegom is geboren in Ridderkerk en de bruid in Bolnes. Van Gent werkte jarenlang als elektrotechnisch ingenieur bij Smit Slikkerveer, dat later werd overgenomen door Holec. Van 1970 tot 1994 vertegenwoordigde de bruidegom de SGP in de gemeenteraad van Ridderkerk. De bruid was tot aan de huwelijksdag hulpjuffrouw op een kleuterschool. Bovendien werkte bij ze verschillende mensen thuis. Het bruidspaar kreeg 8 kinderen, 31 klein- en 16 achterkleinkinderen. Eén kleinkind is overleden.

Diamant (III)

ELST – In het Utrechtse Elst gedenken Dirk-Jan Wisgerhof (91) en Margaretha Helena Wisgerhof-van Rotterdam (87) vandaag dat ze zestig jaar geleden in het huwelijk zijn getreden. Beiden zijn geboren in Elst. Daar hadden ze een gemengd boerenbedrijf. De bruidegom zit sinds 1968 in de kerkenraad van de gereformeerde gemeente in Nederland in Elst. Het echtpaar kreeg zes dochters, van wie er een op 15-jarige leeftijd is overleden. Er werden 19 klein- en 35 achterkleinkinderen geboren.

Goud (I)

BOVEN-HARDINXVELD – Duur Cornelis Klop (72) en Annigje Klop-Vlot (70) uit Boven-Hardinxveld waren dinsdag vijftig jaar getrouwd. Beiden zijn geboren in Hardinxveld-Giessendam. De bruid werkte tot haar trouwen thuis in de bakkerij en bij mensen in de huishouding. De bruidegom werkte in het bedrijf van zijn ouders, waar hij houten en metalen kruiwagens maakte. Hij zette die onderneming later zelf voort. Het bruidspaar kreeg vijf kinderen, achttien klein- en zeven achterkinderen.

Goud (II)

HOUTEN – Co van der Wind (73) en Riek van der Wind-van Vulpen (72) waren woensdag vijftig jaar getrouwd. De bruidegom was fruitteler en werkte veertig jaar bij de gemeente Utrecht in de buitendienst. De bruid hielp na hun trouwen haar man in de fruitteelt. Ook werkte ze ruim tien jaar in een verzorgingshuis. Samen hebben zij zich ingezet voor de hervormde kerk te Houten, de bruidegom als koster en de bruid als schoonmaakster. Het echtpaar kreeg vijf kinderen en zestien kleinkinderen.

Goud (III)

RIDDERKERK – Henk Verhoeven (73) en Louise Verhoeven-Lagendijk (70) uit Ridderkerk herdachten woensdag dat zij vijftig jaar zijn getrouwd. De bruidegom werd geboren in IJsselmonde, de bruid in Rotterdam. Verhoeven werkte bij de gemeenten Rotterdam en Ridderkerk bij de afdeling openbaar groen, waar hij uiteindelijk opzichter werd. Hij werkte in totaal 43 jaar in overheidsdienst. Het echtpaar runt sinds 1975 aan huis een agentschap in groente- en bloemenzaden. Ze hebben vijf kinderen en vijftien kleinkinderen.

Goud (IV)

ANDEL – Arie Bouman en Maaike Bouman-de Fijter, beiden 73 jaar, herdachten donderdag dat ze vijftig jaar zijn getrouwd. Beiden zijn geboren in Andel, waar ze nog steeds wonen. De bruidegom werkte van zijn veertiende jaar tot aan zijn pensionering in het familiebedrijf O. Bouman in Andel –een veevoederbedrijf– eerst in de fabriek en later als vertegenwoordiger. Bouman is bovendien actief voor de SGP. Ze kregen 8 kinderen, 22 kleinkinderen en een achterkleinkind. Eén kind overleed op bijna 3-jarige leeftijd.

Goud (V)

GOUDA – Donderdag was het vijftig jaar geleden dat Jan van Holst (76) en Ada van der Weiden (69) uit Gouda in het huwelijk traden. Beiden zijn geboren in Bodegraven. De bruidegom was timmerman. De bruid was voor haar huwelijk werkzaam in een kantoorfunctie bij een bloemzaadhandel in Bodegraven. De bruidegom is ouderling van de gereformeerde gemeente in Nederland aan het Stationsplein in Gouda en lid van het schoolbestuur van de Graaf Jan van Nassauschool. Het bruidspaar kreeg 8 kinderen, 29 klein- en 2 achterkleinkinderen.

Goud (VI)

SINT PHILIPSLAND – Fien Kosten en Nelly Kosten-Mol uit Sint Philipsland waren donderdag vijftig jaar getrouwd. Beiden zijn geboren in Sint Philipsland, de bruidegom op 3 juli 1941 en de bruid op 10 juli 1943. Het echtpaar heeft gevaren. De bruidegom was bovendien dertig jaar bestuurslid van schippersvereniging Schuttevaer. Het echtpaar kreeg 6 kinderen, 22 klein- en 2 achterkleinkinderen.

Goud (VII)

ZUNA – Mannus Fredriekus Timmerman (74) en Gerda Janna Knol (69) uit Zuna, bij Rijssen, waren donderdag vijftig jaar getrouwd. De bruidegom werkte op zijn gemengde boerenbedrijf. Ook was hij monsternemer bij melkveebedrijven. Daarnaast had het bruidspaar vakantiebungalows in de verhuur, Vakantieoord Holsappel. De bruid werkte mee op het bedrijf. Ze verzorgde het vee en nam de verhuur van de bungalows voor haar rekening. Het echtpaar woont bij het vakantieoord, waar de bruidegom nog werkt. Ze kregen 6 kinderen en 23 kleinkinderen.

rd.nl/gedenkwaardig voor uitleg over de rubriek.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 20 augustus 2012

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Gedenkwaardig

Bekijk de hele uitgave van maandag 20 augustus 2012

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken