Bekijk het origineel

Gedenkwaardig

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Gedenkwaardig

3 minuten leestijd

Platina

HUIZEN – Kees Westland en Eef Brasser zijn vandaag zeventig jaar getrouwd. Beiden zijn geboren in Huizen, waar ze altijd hebben gewoond. De bruidegom kwam ter wereld op 20 januari 1919 en de bruid op 28 oktober 1920. Westland is zijn hele leven schilder geweest. Hij werkte altijd voor één baas. Ze hebben vier kinderen, zeven klein- en zeven achterkleinkinderen.

Diamant (I)

TERNEUZEN – Jan Kamerik (82) en Francien Donze (80) uit Terneuzen herdachten dinsdag dat ze zestig jaar getrouwd zijn. De bruidegom werkte 43 jaar als timmerman en machinale houtbewerker. De bruid vermaakte kleding voor een modezaak. Het echtpaar kreeg drie kinderen, elf klein- en negen achterkleinkinderen.

Diamant (II)

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Adriaan Haeser en Martijntje den Breejen vierden woensdag hun zestigjarig huwelijksjubileum. Beiden zijn geboren in Hardinxveld, de bruidegom op 15 februari 1927 en de bruid op 19 september 1928. Ze wonen nog steeds in Hardinxveld-Giessendam. Haeser was constructietekenaar. Het echtpaar kreeg drie kinderen, dertien klein- en negen achterkleinkinderen.

Diamant (III)

BEEMTE-BROEKLAND – H. Groothedde en G. E. Groothedde-ten Voorde uit Beemte-Broekland, bij Apeldoorn, zijn vandaag zestig jaar getrouwd. De bruid werd geboren op 8 november 1931. Het bruidspaar woont op korte afstand van de plaats waar de bruidegom op 25 augustus 1929 is geboren en waar zij meer dan 55 jaar een boerderij hadden. Het jubileum wordt herdacht met kinderen, klein- en achterkleinkinderen.

Goud (I)

WIJK EN AALBURG – Arie van Helden (74) en Annie van Helden-Noorloos (71) uit Wijk en Aalburg herdachten dinsdag 14 augustus hun vijftigjarig huwelijksjubileum. De bruidegom is geboren in Wijk en Aalburg en de bruid in Andel. Van Helden was jarenlang eigenaar van een schoonmaakbedrijf. Later richtte hij ook een beveiligingsbedrijf op. Hij was ruim 25 jaar diaken van de gereformeerde gemeente in Veen. Het echtpaar heeft 7 kinderen, 33 klein- en 2 achterkleinkinderen.

Goud (II)

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Klaas Huisman en Pieta van Genderen waren vrijdag vijftig jaar getrouwd. De bruidegom is op 25 januari 1938 geboren in Giessendam en de bruid op 2 juni 1937 in Sliedrecht. De bruidegom was internationaal chauffeur. Hij vervoerde kruiwagens naar Duitsland, Oostenrijk en Italië. De bruid werkte voor haar huwelijk in de kantine van Van der Aa Houtbouw. Het echtpaar woonde altijd in Giessendam. Ze kregen twee kinderen en zes kleinkinderen.

Goud (III)

KRIMPEN A/D IJSSEL – Jacob Vreeken en Trijntje Vreeken-Romijn uit Krimpen aan den IJssel waren vrijdag vijftig jaar getrouwd. De bruidegom werd op 11 december 1939 geboren in Rotterdam-Leuvehaven en de bruid op 28 januari 1942 in Leiden. Ze trouwden in Alphen aan den Rijn. De eerste negen jaar van hun huwelijk waren ze schippersechtpaar, eerst op de tankvaart en later op een beunschip. Daarna ging de bruid met de kinderen in Krimpen aan den IJssel wonen. Na een aantal jaren werd de bruidegom walkapitein bij rederij Cotrano. Het echtpaar kreeg vier zoons, zeven kleinzoons en twee kleindochters.

Rectificatie

ELST – Het echtpaar Wisgerhof-van Rotterdam uit het Utrechtse Elst is niet 60 jaar getrouwd, zoals vorige week in deze rubriek werd vermeld, maar 65 jaar.

rd.nl/gedenkwaardig voor uitleg over deze rubriek.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 27 augustus 2012

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Gedenkwaardig

Bekijk de hele uitgave van maandag 27 augustus 2012

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken