Bekijk het origineel

Duitsers pakken talibanleider op

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Duitsers pakken talibanleider op

1 minuut leestijd

BERLIJN – Duitse commando’s hebben een van de meest gezochte talibanleiders in Noord-Afghanistan weten te arresteren.

De man, Mullah Abdul Rahman, wordt ook wel aangeduid als de schaduwgouverneur van de provincie Kunduz. Daar zijn ook Nederlandse militairen gestationeerd om politieagenten op te leiden.

Volgens Duitse media gisteren was de elite-eenheid Kommando Spezialkräfte (KSK) bij de actie betrokken, samen met Afghaanse militairen. De arrestatie in het dorp Ghundaj Kalai in Kunduz had enkele dagen geleden plaats. De taliban ontkenden dat hun ‘gouverneur’ is opgepakt.

Mullah Abdul Rahman zou onder meer achter aanslagen zitten waardoor ook Duitse militairen zijn omgekomen. Het Duitse leger houdt hem medeverantwoordelijk voor een aanslag in 2010 op Goede Vrijdag, die het leven kostte aan drie Duitsers.

De Afghaanse president Hamid Karzai beschuldigt de NAVO ervan vier kinderen te hebben omgebracht. Afgelopen weekend werden de kinderen gedood bij een aanval in de provincie Logar.

De NAVO zei gisteren dat bij de operatie in Logar opstandelingen zijn uitgeschakeld. Daarnaast kwamen „per ongeluk drie Afghaanse burgers om.” De NAVO zal haar condoleances overbrengen aan de nabestaanden. Ook wordt over een financiële vergoeding gesproken met de getroffen families.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 oktober 2012

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Duitsers pakken talibanleider op

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 oktober 2012

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken