Bekijk het origineel

Gedenkwaardig

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Gedenkwaardig

3 minuten leestijd

Diamant

ZEIST – Govert de With en Goudje Spies waren dinsdag zestig jaar getrouwd. De bruidegom is op 24 augustus 1928 geboren in Rijsenburg en de bruid op 6 mei 1930 in Driebergen. Ze hebben 5 kinderen, 23 klein- en 15 achterkleinkinderen. Het echtpaar woonde ruim 54 jaar in Driebergen-Rijsenburg. Daarna verhuisden ze naar woonzorgcentrum Spathodea in Zeist. De bruidegom was eerst melkboer. Daarna werkte hij bij Van Gend & Loos. De bruid werkte voor haar trouwen in de huishouding.

Smaragd

TILBURG – H. van Tuyl en H. Wassink waren donderdag 55 jaar getrouwd. De bruidegom is geboren in Gameren en de bruid in Putten. Al snel na het huwelijk vestigde het paar zich in Tilburg, waar Van Tuyl ging werken bij de verkeersgroep van de rijkspolitie. Later werkte hij als examinator bij het CBR. Het echtpaar kreeg vier kinderen, vijftien klein- en twee achterkleinkinderen.

Goud (I)

HOOFDDORP – Willem Cornelis Zwambach (74) en Maria Boer (75) waren dinsdag vijftig jaar getrouwd. Beiden zijn geboren in Gouda. Ze woonden enkele jaren in Amsterdam en verhuisden daarna naar Hoofddorp. De bruidegom werkte als werktuigbouwkundig ingenieur bij Fokker en de bruid was (hoofd)-leidster op een kleuterschool in Zwammerdam. Het echtpaar kreeg vier kinderen en negen kleinkinderen.

Goud (II)

VLAARDINGEN – Jacob Bevelander (74) en Riet Hilbrands (71) waren donderdag vijftig jaar getrouwd. De bruidegom is geboren in Poortvliet en verhuisde na de watersnoodramp naar Hilversum. De bruid is geboren in Den Haag en verhuisde in 1943 naar Hilversum. Daar trouwden ze. In 1970 verhuisden ze naar Vlaardingen, waar ze een groente- en levensmiddelenwinkel hadden. Ze kregen drie kinderen en tien kleinkinderen.

Goud (III)

GRAFHORST – Harm Nieuwenhuis (75) en Berendje Stam (72) waren vrijdag vijftig jaar getrouwd. Beiden zijn geboren in Grafhorst, waar ze nog steeds wonen. De bruidegom werkte meer dan veertig jaar bij de Gebroeders Van de Wiel uit Harderwijk in de weg- en waterbouw, waar hij kraanmachinist was. Hij is organist van de oud gereformeerde gemeente in Grafhorst. De bruid hielp voor haar huwelijk in de huishouding. Het echtpaar kreeg 4 kinderen en 23 kleinkinderen.

Onderscheiden (I)

KLUNDERT – J. den Hartog (64) uit Klundert is dinsdag benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de versierselen uit handen van burgemeester J. Klijs van de gemeente Moerdijk. Den Hartog heeft zich jarenlang ingezet voor de plaatselijke bevolking. Hij organiseerde diverse activiteiten voor met name de christelijke gereformeerde kerk en de hervormde kerk in Klundert.

Onderscheiden (II)

APELDOORN – Dirigente Meta Hovius-van den Berg uit Apeldoorn is zaterdagavond benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau. Hovius is dertig jaar dirigente van kinderkoor Benaja en tienerkoor Jojada van de hervormde wijkgemeente van bijzondere aard Eben-Haëzerkerk. Locoburgemeester Blokhuis speldde de versierselen op.

rd.nl/gedenkwaardig voor uitleg over deze rubriek.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 november 2012

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Gedenkwaardig

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 november 2012

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken