Bekijk het origineel

Gedenkwaardig

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Gedenkwaardig

5 minuten leestijd

Diamant

LEERDAM – Arie van der Spek (83) en Johanna Jacoba van der Spek-Oudijk (82) waren vorige week maandag zestig jaar getrouwd. Beiden zijn geboren in Nieuwerkerk aan den IJssel. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte Van der Spek in een bakkerij. Zestig jaar geleden begon het echtpaar een brood- en banketzaak in Leerdam. Tot op hoge leeftijd waren zij beiden actief in de bakkerij. Het echtpaar kreeg 7 kinderen, 22 klein- en 6 achterkleinkinderen. Een kleinkind is op jonge leeftijd overleden.

Smaragd

RIDDERKERK – Adrianus van den Hoek en Emmetje Schouten uit Ridderkerk zijn vandaag 55 jaar getrouwd. Beiden zijn geboren in Ridderkerk, de bruidegom in 1932 en de bruid in 1934. Van den Hoek werkte eerst op het boerenbedrijf van zijn ouders Later werd hij tuinder. Ook was hij twaalf jaar diaken in de hervormde kerk. Verder zat hij in de raad van toezicht van het Ikaziaziekenhuis in Rotterdam. De jubilarissen kregen negen kinderen. Hun oudste zoon overleed op 40-jarige leeftijd. Ook kregen ze 22 klein- en 3 achterkleinkinderen.

Goud (I)

WELL – Wouter Mout en Frieda Mout-van der Linden herdachten dinsdag dat ze vijftig jaar getrouwd zijn. Beiden zijn geboren in Rotterdam-Zuid, de bruidegom op 15 december 1935 en de bruid op 30 juni 1936. Na hun huwelijk gingen ze in Doorn wonen. Enkele jaren geleden verhuisden ze naar het Gelderse Well. De bruidegom werkte eerst in het lager onderwijs, later op een lts. Ook was hij ouderling, catecheet en leider van Bijbelkringen. De bruid werkte eerst op kantoor en daarna in het onderwijs. Ze is ook schrijfster van (kinder)boeken. Het bruidspaar kreeg vijf kinderen en tien kleinkinderen.

Goud (II)

BARENDRECHT – Cees Jongenotter (75) en Nel Holleman (73) uit Barendrecht waren woensdag vijftig jaar getrouwd. De bruidegom werkte ruim veertig jaar als bakker in Barendrecht. Jarenlang ging hij met de bakkerskar langs de deur. Later bakte hij ’s nachts het brood. De bruid werkte in een winkel in Barendrecht. Ze hebben vier zonen en acht kleinkinderen.

Goud (III)

GENEMUIDEN – Rijk Evers en Ottolina Gijsberta Kleijer herdachten woensdag dat ze vijftig jaar zijn getrouwd. De bruidegom werd op 12 mei 1937 geboren in Ede. Hij was jarenlang vertegenwoordiger, had daarna een kalvermesterij en werkte vervolgens in de tapijtindustrie. Hij geeft leiding op een zondagsschool. De bruid werd op 8 december 1940 geboren in Barneveld. Zij was coupeuse. Ook was ze jarenlang presidente van een vrouwenvereniging. Ze verkoopt nu boeken, waarvan de opbrengst naar de zending gaat. Het echtpaar woonde in Barneveld en Vollenhove. Nu is Genemuiden hun woonplaats. Ze kregen vijf kinderen. Een van hen overleed in 1985. Ook kregen ze twaalf klein- en vier achterkleinkinderen.

Goud (IV)

HEERDE – Janny Kroon en Bert Windhorst waren woensdag vijftig jaar getrouwd. Beiden zijn geboren in Hazerswoude, de bruid op 3 januari 1942 en de bruidegom op 6 augustus 1936. Windhorst is leraar geweest. Beiden hebben zich bovendien ingezet voor het verenigingswerk en het kerkenwerk. Ze woonden in Zeist, het Drentse Nieuw-Balinge, Hattem en het Zweedse Gasborn. Nu wonen ze in Heerde. Het echtpaar kreeg vijf kinderen en vijftien kleinkinderen.

Goud (V)

NIEUWLAND – Henk Baars en Gijsje Baars-Burggraaf waren woensdag vijftig jaar getrouwd. De bruidegom werd op 28 november 1940 geboren in Nieuwland, bij Leerdam, en de bruid op 23 oktober 1940 in Lexmond. Ze hebben altijd in Nieuwland gewoond. Baars was mede-eigenaar van de gelijknamige onderneming met loon-, grond- en straatwerk en de handel in brandstoffen. Ook was hij bijna veertig jaar diaken in de christelijke gereformeerde kerk van Meerkerk. Hij doet nog steeds vrijwilligerswerk. Het echtpaar kreeg vijf kinderen en dertig kleinkinderen.

Goud (VI)

WOERDEN – Evert Marinus Treur en Bertha Blok herdachten donderdag dat zij vijftig jaar getrouwd zijn. De bruidegom is op 26 oktober 1929 geboren in Vinkeveen-Waverveen en de bruid op 6 oktober 1934 in Woerden. Na hun huwelijk gingen ze in Woerden wonen. In die plaats was de bruidegom in 1955 zijn groothandel in kaas begonnen. In 1995 stopte hij en zetten twee zonen het bedrijf voort. De bruid was voor haar huwelijk verkoopster in een manufacturenwinkel. Verder was zij veertien jaar bestuurslid van de vrouwenvereniging, eerst als secretaresse, later als presidente. De bruidegom zat 41 jaar in de kerkenraad van de gereformeerde gemeente van Woerden, eerst als diaken en later als ouderling. Ze kregen zes kinderen. Hun derde kind, een zoontje, overleed in de leeftijd van 2 jaar en 10 maanden. Ook kregen ze 22 kleinkinderen.

Onderscheiden (I)

TERWOLDE – J. A. Kluin uit Nijbroek is dinsdagavond benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dat gebeurde bij zijn afscheid als voorzitter van het bestuur van de Vereniging tot het Verstrekken van Onderwijs op Gereformeerde Grondslag in Teuge, waar de Eben-Haëzerschool onder valt. Kluin was sinds 1984 voorzitter. Verder is hij al jaren ambtsdrager van de gereformeerde gemeente van Terwolde-De Vecht. Hij was eerst diaken en werd later ouderling. Burgemeester Penninx van de gemeente Voorst speldde de versierselen op in het kerkgebouw in Terwolde.

Onderscheiden (II)

DORDRECHT – Orgelbouwer J. L. van den Heuvel uit Dordrecht is zaterdag benoemd als ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dat gebeurde na de ingebruikname van het orgel van de christelijke gereformeerde kerk Dordrecht-Centrum. Burgemeester Brok van Dordrecht speldde de versierselen op. Van den Heuvel heeft als orgelbouwer en restaurateur van oude orgels nationaal en internationaal naam gemaakt.

rd.nl/gedenkwaardig voor uitleg over deze rubriek.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 17 december 2012

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Gedenkwaardig

Bekijk de hele uitgave van maandag 17 december 2012

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken