Bekijk het origineel

NS houden papieren kortingskaart nog even

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

NS houden papieren kortingskaart nog even

2 minuten leestijd

UTRECHT (ANP) – De NS schaffen het papieren kortingskaartje nog niet per 20 maart af om geheel over te gaan op de OV-chipkaart.

Het spoorbedrijf heeft dat gisteren laten weten na een oproep van de regionale spoorvervoerders. Volgens die vervoerders zijn de gevolgen voor de prijzen nog niet duidelijk.

De NS zeggen „blij verrast” te zijn door de oproep die Arriva, Connexxion, Syntus en Veolia gisteren deden. „De andere treinvervoerders verzoeken ons al jaren om de papieren kaartjes sneller af te schaffen. Via de invoering van de OV-chipkaart hebben zij hun eigen veelal hogere regionale tarieven doorgevoerd”, aldus de NS.

Hoelang het papieren kortingskaartje respijt krijgt, is volgens de NS nog niet precies te zeggen. „Wij stellen de regionale vervoerders in de gelegenheid om hun hogere tarieven voor doorgaande reizen op de chipkaart terug te draaien.”

De regionale spoorvervoerders zeggen in een reactie dat het „mooi is dat NS nu eindelijk met ons de gevolgen van de afschaffing van het papieren kaartje voor de regionale reiziger willen bekijken.”

Volgens hen waren de NS daar tot dinsdag niet toe bereid. De NS op hun beurt geven aan dat het juist de regionale vervoerders waren die zo snel mogelijk van het papier afwilden.

Dit jaar zou niet alleen het papieren kortingskaartje verdwijnen. In het najaar verdwijnen de gewone papieren kaartjes en moet er met de OV-chipkaart worden gereisd. Belangenorganisaties als de ANWB, Landelijke Studenten Vakbond (LSVb), Consumentenbond en ook Rover zijn daartegen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 februari 2013

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

NS houden papieren kortingskaart nog even

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 februari 2013

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken