Bekijk het origineel

„Kaper dreigde met crash”

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

„Kaper dreigde met crash”

1 minuut leestijd

GENÈVE (AP). De copiloot die gisterochtend een toestel van Ethiopian Airlines kaapte, dreigde het toestel te laten neerstorten als de piloot bleef proberen de cockpit binnen te komen.

Dat heeft een van de passagiers van het toestel gezegd. De kaper van het toestel vloog naar Zwitserland om daar asiel aan te vragen.

Het toestel, dat was vertrokken uit Ethiopië, werd gekaapt door de copiloot toen de piloot even naar het toilet ging. De copiloot sloot de cockpit af en liet niemand meer binnen. Vervolgens vloog hij niet naar Rome, zoals de bedoeling was, maar naar Genève.

De Italiaanse passagier Francesco Cuomo zei tegen het Italiaanse persbureau ANSA dat de piloot probeerde de deur open te breken en eiste te worden binnengelaten. Volgens Cuomo dreigde de kaper daarop via een luidspreker het toestel te laten neerstorten. Vervolgens kwamen de zuurstofmaskers tevoorschijn.

Na de landing klom de kaper uit de cockpit met een touw en gaf hij zich over aan de toegesnelde politie. Alle passagiers kwamen er met de schrik van af. Waarom de jonge Ethiopische copiloot asiel wilde aanvragen is niet bekend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 18 februari 2014

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

„Kaper dreigde met crash”

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 18 februari 2014

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken