Bekijk het origineel

Geweld tegen hulpverleners

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Geweld tegen hulpverleners

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP). Politie en ambulancepersoneel zijn dit weekeinde op meerdere plekken de dupe geweest van geweld tegen hen.

Bij een verkeersongeluk in het Zeeuwse Oost-Souburg zijn een agent en een agente bij de aanhouding van een dronken bestuurder belaagd door vier andere mensen. Ze ramden de politieauto, sloegen de agente en probeerden de gearresteerde man te bevrijden.

In het Brabantse Uden kreeg een agent zaterdagavond een klap in zijn gezicht van een 49-jarige man uit Schaijk die zich hevig verzette tegen zijn aanhouding. De politie hield ook in Enschede en Winschoten in de nacht van zaterdag op zondag mannen aan die portiers hadden mishandeld en zich vervolgens niet zonder slag of stoot lieten arresteren.

Zaterdagochtend vroeg werd een man ingerekend die bij zijn aanhouding een agent in zijn been had gebeten. In Veghel verzette een 25-jarige automobilist uit Best zich stevig tegen zijn aanhouding en spuugde daarbij een agent in het gezicht.

In Groningen werd een ambulancebroeder geschopt en geslagen door een vrouw die kort daarvoor onwel was geworden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 13 oktober 2014

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Geweld tegen hulpverleners

Bekijk de hele uitgave van maandag 13 oktober 2014

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken