Bekijk het origineel

Studium Generale Driestar educatief

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Studium Generale Driestar educatief

2 minuten leestijd

Driestar educatief organiseert elk jaar zijn Studium Generaleprogramma, waar belangstellenden uit het hele land op afkomen. Deskundige sprekers behandelen thema’s op het brede terrein van theologie, kerkgeschiedenis, onderwijs en cultuur. Meestal wordt een onderwerp in zes colleges op drie avonden in Gouda behandeld. Sinds vorig jaar werkt Studium Generale ook samen met Erdee Media Groep en worden er bijeenkomsten georganiseerd in Apeldoorn en Goes. Door met het programma de regio in te gaan hoopt de organisatie nieuw publiek te bereiken, aldus Driestarbestuurder Rens Rottier.

De Studium Generale heeft een aantal doelen: Verdieping van de kennis van de Bijbel en de belijdenisgeschriften; kennisname en bestudering van de (kerk)geschiedenis; bezinning op thema’s en dilemma’s van onze eigen tijd; kennismaking met culturele uitingen in heden en verleden.

In de afgelopen maanden is stonden op het programma onder meer: ”Individualisering en fragmentarisering van de samenleving”, ”Israël” en ”Rembrandts passie: prenten bij het Nieuwe Testament”. Op 26 september gaf de Zuid-Afrikaanse schrijfster Irma Joubert een lezing en beantwoordde ze vragen van lezers.

De komende tijd staat op het programma onder meer een schrijfinspiratiedag (vrijdag 12 december) voor een verhalenwedstrijd die wordt georganiseerd door Driestar educatief, uitgeverij Mozaïek, het Christelijk Literair Overleg, Studio Momik, boek- handel Smit en het Reformatorisch Dagblad. Doel van deze bijeenkomst is door middel van workshops en speeddates met uitgevers verborgen en beginnend schrijftalent te ontdekken. Een avondvullend interview met schrijfster Vonne van der Meer completeert het geheel.

In 2015 worden drie avonden (in Gouda, Goes en Apeldoorn) gewijd aan het thema ”Navolging”. Daarbij komen „enkele krachtige en inspirerende wegwijzers in de rijke traditie van navolging” aan de orde: Thomas a Kempis, Maarten Luther en Dietrich Bonhoeffer.

Verder komen in een drietal andere bijeenkomsten enkele christelijk romanschrijvers –Eline de Boo, Els Florijn, Stevo Akkerman– aan het woord over schrijverschap en vreemdelingschap.

Op zaterdag 7 februari 2015 zal het projectkoor van Driestar educatief traditiegetrouw een Bachcantate zingen in een cantatedienst in de Sint-Janskerk in Gouda. Voorafgaand aan de uitvoering zal dirigent Ton van Driel een introductie geven op de cantatedienst. Hij gaat in op de ontstaansgeschiedenis van de cantate, belicht de theologische achtergronden van de tekst en laat geluidsfragmenten horen. Tussen de lezing en de cantatedienst krijgen de deelnemers een rondleiding langs de Goudse Glazen.

>>driestar-educatief.nl voor het complete programma.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 26 november 2014

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Studium Generale Driestar educatief

Bekijk de hele uitgave van woensdag 26 november 2014

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken