Bekijk het origineel

Banengroei VS zet stevig door

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Banengroei VS zet stevig door

1 minuut leestijd

WASHINGTON (ANP). De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in januari stevig verder gegroeid. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid gisteren bekend.

De toename van het aantal banen was weliswaar kleiner dan in december, maar in die maand kwamen er bij nader inzien veel meer banen bij dan eerder gemeld. In totaal werden vorige maand 257.000 banen gecreëerd in de Amerikaanse economie, exclusief de landbouwsector. Volgens een nieuwe schatting kwamen er in december 329.000 banen bij. Eerder werd voor die maand een aanwas van 252.000 gemeld. Ook in november was de banengroei sterker dan eerder ingeschat. De werkgelegenheid steeg in de afgelopen drie maanden in het sterkste tempo sinds 1997.

De werkloosheid in ’s werelds grootste economie nam in januari licht toe tot 5,7 procent, na de 5,6 in december, wat het laagste niveau was sinds juni 2008. De stijging van de werkloosheid hangt samen met de toestroom van nieuwe werkzoekenden op de arbeidsmarkt. Door het economisch herstel hervatten veel mensen de zoektocht naar een baan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 7 februari 2015

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Banengroei VS zet stevig door

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 7 februari 2015

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken