Bekijk het origineel

Branden zorgen voor veel schade

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Branden zorgen voor veel schade

Vuurzee in centrum Purmerend

2 minuten leestijd

APELDOORN. Branden in onder andere Purmerend, Mijdrecht en Kampen hebben de afgelopen dagen veel schade veroorzaakt. Ook woedden er enkele natuurbranden. De natuur is momenteel erg droog. Dat meldden woordvoerders van de brandweer.

◦ Een vuurzee in de binnenstad van Purmerend heeft in de afgelopen nacht diverse panden in een winkelstraat verwoest. Niemand raakte gewond. Wel ademde een persoon rook in. De brand brak afgelopen nacht rond 0.30 uur uit. Er waren metershoge vlammen. Zeker 65 mensen moesten hun huizen uit. Het nablussen duurde nog de hele dag.

◦ In een opslagloods van een onderhouds- en timmerbedrijf in Mijdrecht heeft gisteren brand gewoed. Er lag vooral hout opgeslagen. Het vuur was vrij snel onder controle. Bij de brand kwam asbest vrij. De asbestplaten kwamen neer op het erf en in een weiland en leverden geen schade op voor de omgeving.

◦ In Kampen ging vanmorgen vroeg een gebouwtje op een volkstuinencomplex in vlammen op. De brand brak rond 5.15 uur uit. De volkstuinen liggen naast een woonwijk. Aanvankelijk werd gevreesd dat er asbest in het dak zat, maar later bleek dat er alleen wat asbest achter de kachel zat. Er was geen gevaar voor de woonwijk.

◦ Een loods aan de Eindhovensedijk in het Brabantse Oirschot is in de nacht van zaterdag op zondag uitgebrand. Er rukten meerdere brandweerwagens uit om het vuur te doven.

◦ Een grote hooiberg in het Noord-Hollandse Santpoort-Noord is zaterdagavond afgebrand. Een paard uit een naastgelegen stallencomplex is in veiligheid gebracht.

◦ Aan de Garderenseweg in Elspeet woedde zaterdagavond korte tijd een heidebrand. Er werd veel materieel opgeroepen, maar het personeel van de eerste brandweerwagen die bij de brandhaard ter plaatse kwam, kon het vuur meteen al doven.

◦ In Enschede woedde zaterdag korte tijd een bosbrand. Het vuur was snel onder controle.

◦ In het natuurgebied Baggelhuizerplas in de buurt van Assen was gisteren korte tijd brand. Het is niet uitgesloten dat het vuur is aangestoken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 20 april 2015

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Branden zorgen voor veel schade

Bekijk de hele uitgave van maandag 20 april 2015

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken