Bekijk het origineel

Eeuwige rust

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Eeuwige rust

2 minuten leestijd

„Maar mij aangaande, het is mij goed nabij God te wezen.” Psalm 73:28a

Dit uitzicht kan u bemoedigd doen heengaan tot uw einde. Het kan u begerig maken om ontbonden te worden en om u stervende het hoofd doen neerleggen om te rusten. Het kan u begerig maken om uw zaligst lot te ontvangen als u aan het einde van de dagen wordt opgewekt.

Bij zo’n heengaan tot uw einde mogen bedroefden en droefenissen u omringen, maar hemelvreugde zal de ziel vervullen. Bezwijkt uw vlees en hart, uw eeuwig deel blijft. Slaapt u de slaap des doods? U zult in de jongste morgenstond ontwaken. Hebt u dan mogelijk nog een bange strijd? Uw overwinning is zeker en de eeuwige rust wacht u. Sterft u? U gaat door de dood in het ware leven. Moet u dan het aardse huis verlaten? U zult het hemelse beërven. Gaat dan uw lichaam in het verderf? Het zal aan het einde van de dagen onverderfelijk en heerlijk opstaan uit uw rustplaats.

Zo’n einde verlost u van alle zonde en verzoekingen, eindigt uw moeite en verdriet, verheft u boven geestelijke duisternis en verberging van Gods aangezicht en voert u over in de rust die er overblijft voor het volk van God.

Aalt Gerritsz. van Dijkhuizen, predikant te Ouddorp

(”De wachter op Sions muren”, 1855)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 11 juli 2015

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Eeuwige rust

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 11 juli 2015

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken