Bekijk het origineel

Politie schiet binnen paar dagen twee man dood

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Politie schiet binnen paar dagen twee man dood

2 minuten leestijd

DE KWAKEL. In het tijdsbestek van een paar dagen zijn twee mannen om het leven gekomen door politiekogels.

In het Noord-Hollandse dorp De Kwakel schoot de politie vanmorgen een man dood. Hij kwam met een mes op agenten af. Een politieman voelde zich genoodzaakt op hem te schieten. De man overleed ter plaatse. Agenten kwamen naar De Kwakel na de melding van een vechtpartij in een woning. Daar zagen ze de man met een mes op straat. De rijksrecherche onderzoekt de zaak.

Het openbaar ministerie maakte gisteren bekend dat Rupert L. uit Oss is overleden. De 41-jarige man werd zaterdag door de politie neergeschoten in Eindhoven.

De politie was naar de Wassenaarstraat in Eindhoven gegaan na een melding over huiselijk geweld. L. was buiten toen de agenten aankwamen. Hij verzette zich hevig tegen de aanhouding. Hij sloeg een van de twee politiemensen tegen de grond en zou de andere hebben bedreigd met een scherp voorwerp. De situatie werd volgens het OM zo bedreigend dat een van de agenten een dienstwapen trok en vuurde. Een filmpje van het incident was op tv te zien.

Een week geleden stond L. voor de rechter in verband met winkeldiefstal en de mishandeling van vijf agenten.

In de periode 1978-2013 zijn 107 mensen gedood door politiekogels en raakten er 561 gewond, blijkt uit onderzoek van dr. Jaap Timmer, die onderzoek doet naar politiegeweld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 17 maart 2016

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Politie schiet binnen paar dagen twee man dood

Bekijk de hele uitgave van donderdag 17 maart 2016

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken