Bekijk het origineel

”Prijs Allah” op bussen in Londen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

”Prijs Allah” op bussen in Londen

2 minuten leestijd

LONDEN. In Londen rijden bussen rond met een reclameposter met daarop de tekst ”Subhan Allah” (”Prijs Allah”). Met de campagne willen de initiatiefnemers geld voor Syrië inzamelen.

De grootste Britse islamitische liefdadigheidsorganisatie, Islamic Relief, wil de islam met de campagne positief neerzetten. De nieuwe reclame is bedoeld om geld in te zamelen voor slachtoffers van de oorlog in Syrië. Dat gebeurt ter gelegenheid van de vastenmaand ramadan, in juni.

De campagne leidt tot woede onder sommige christelijke groepen, meldde de BBC gisteren. De Kerk van Engeland wilde met Kerst in bioscopen een reclamefilmpje met het Onze Vader uitzenden voorafgaand aan de vertoning van een film, maar dit werd geweigerd.

Volgens de BBC stellen bioscopen regels aan adverteerders met betrekking tot religieuze reclame. Transport for London (TfL), de overheidsorganisatie die verantwoordelijk is voor het openbaar vervoer in Londen en omgeving, zou die regels niet hebben. De islamitische reclame verschijnt in steden met grote moslimpopulaties, zoals Londen, Birmingham, Manchester, Leicester en Bradford.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 10 mei 2016

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

”Prijs Allah” op bussen in Londen

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 10 mei 2016

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken