Bekijk het origineel

G20 trekken alles uit de kast voor groei

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

G20 trekken alles uit de kast voor groei

2 minuten leestijd

CHENGDU (ANP). De G20, de groep van twintig belangrijke economieën, zullen „al het mogelijke” doen om de groei van en het vertrouwen in de wereldeconomie te versterken.

Dat bleek gisteren na afloop van een tweedaagse bijeenkomst van de ministers van Financiën en centralebankpresidenten van de G20 in de Chinese stad Chengdu. De beleidsmakers lieten in een gezamenlijke verklaring weten dat de nadruk nog meer dan voorheen moet komen te liggen op hervormingen, in plaats van stimuleringsmaatregelen die alleen op de korte termijn soelaas bieden.

IMF-voorvrouw Christine Lagarde pleitte in dit verband voor verdere liberalisering van de wereldhandel. De Chinese minister van Financiën, Lou Jiwei, beloofde in te grijpen wanneer banken in zijn land in de problemen komen door toenemende afschrijvingen op slechte leningen.

De financiële kopstukken van de G20 hebben daarnaast gesproken over de economische gevolgen van het besluit van de Britse bevolking om zich los te maken van de Europese Unie. Zij zeiden er vertrouwen in te hebben dat die binnen de perken kunnen worden gehouden, en spraken de hoop uit dat Groot-Brittannië nauw met de EU blijft samenwerken.

Topman Jim Yong Kim van de Wereldbank sprak zijn zorg uit over de gevolgen van het brexit-referendum. „Wij dachten dat de Verenigde Staten solide waren, dat de eurozone beter werd en dat zelfs Japan het een beetje beter leek te doen”, zei hij. „De brexit was een grote klap, en wij proberen nog altijd te begrijpen wat de gevolgen zijn, maar het lijkt erop dat de mondiale groei weer teleur zal stellen.”

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 25 juli 2016

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

G20 trekken alles uit de kast voor groei

Bekijk de hele uitgave van maandag 25 juli 2016

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken