Bekijk het origineel

Slimme oudere borrelt stevig

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Slimme oudere borrelt stevig

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP). Hoogopgeleide 65-plussers zijn vaker „stevige drinkers dan hun laagopgeleide leeftijdsgenoten.

Dat blijkt uit onderzoek van het CBS, het RIVM en het Trimbos-instituut, waarbij personen van 12 jaar of ouder vragen beantwoorden over hun alcoholconsumptie. Uit het onderzoek blijkt dat vooral bij hoogopgeleide 65-plussers het aantal overmatige drinkers toeneemt met de leeftijd.

Volgens de onderzoekers drinkt 15 procent van de hoogopgeleide ouderen „overmatig”, bijna twee keer zo veel als 25- tot 45-jarigen. Onder de drinkers met een lage opleiding is het aandeel overmatige drinkers juist lager onder 65-plussers vergeleken met jongere mensen. Bijna negen op de tien hoogopgeleide 65-plussers geven aan weleens alcohol te drinken. Onder hun laagopgeleide leeftijdgenoten zijn dat er bijna zeven op de tien. De onderzoekers stelden ook vast dat het alcoholgebruik van mannen met een lage opleiding –als ze drinken– vaker overmatig is. „Ruim 14 procent van de hen geeft aan meer dan 21 glazen alcohol per week te drinken, terwijl dit nog geen 11 procent is onder hoogopgeleide drinkende mannen.” Onder drinkende vrouwen is het aandeel overmatige drinkers vergelijkbaar ongeacht opleidingsniveau.Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 augustus 2016

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Slimme oudere borrelt stevig

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 augustus 2016

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken