Bekijk het origineel

Winterse weer verraadt hennepkwekers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Winterse weer verraadt hennepkwekers

Warmtelampen in wietplantages doen sneeuw smelten

2 minuten leestijd

KATWIJK. Het winterse weer heeft afgelopen weekend verschillende hennepkwekers de das omgedaan.

Zo ontdekten politiemensen in de Noord-Brabantse plaats Katwijk (gemeente Cuijk) een hennepkwekerij. Ze werden bij hun speurwerk geholpen door het winterse weer: het dak van de woning was het enige in de buurt waarop zaterdagmiddag geen sneeuw lag.

De politie verzocht mensen eerder al alert te zijn op sneeuwvrije daken, omdat die zouden kunnen wijzen op de aanwezigheid van een hennepkwekerij. De warmtelampen die ervoor zorgen dat de hennepplanten groeien, zorgen er ook voor dat de sneeuw smelt.

In het pand in Katwijk stonden 550 hennepplanten die rijp waren om te oogsten. De bewoners waren afwezig toen de politie de woning binnenviel.

Ook in het Noord-Hollandse Heerhugowaard had de politie profijt van het winterse weer, meldde de NOS gisteren. De politie was getipt over een sterke henneplucht bij de berging van een huis in Heerhugowaard. Op het dak bleek zaterdag geen sneeuw te liggen als gevolg van de hitte die van de warmtelampen komt. In het pand werden 540 planten gevonden.

In Almelo werd een hennepkwekerij in een appartement opgespoord door een grote stroomstoring in de Overijsselse gemeente zaterdag. De afzuiging werkte door de storing niet meer en flatbewoners klaagden over stank. Volgens RTV Oost werden er in een appartement zo’n 600 hennepplanten gevonden.

In Valkenswaard stuitte de politie vrijdag op een hennepkwekerij toen de politie onderzoek deed naar een bedreiging met een vermoedelijk nepwapen op een school in Valkenswaard. De politie vond de kwekerij in het huis van een 16-jarige jongen die eerder was aangehouden voor de bedreiging. In dezelfde zaak was eerder al een 14-jarige jongen aangehouden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 13 februari 2017

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Winterse weer verraadt hennepkwekers

Bekijk de hele uitgave van maandag 13 februari 2017

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken