Bekijk het origineel

Verdachte seriemoord prostituees opgepakt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Verdachte seriemoord prostituees opgepakt

2 minuten leestijd

ROTTERDAM (ANP). De politie heeft een 58-jarige Schiedammer aangehouden als verdachte van moorden op prostituees in Rotterdam in de jaren 90.

Rechercheurs van het coldcaseteam van de politie-eenheid Rotterdam pakten de vermoedelijke seriemoordenaar dinsdag op, meldde het openbaar ministerie vanmorgen. Hij woonde ten tijde van de moorden in Rotterdam en tegenwoordig in Schiedam.

De verdachte is volgens het OM opgespoord na uitgebreid forensisch onderzoek. De Schiedammer wordt in verband gebracht met minstens twee moorden op prostituees. Die kwamen door messteken om het leven.

De vrouwen van 22 en 45 jaar werden destijds deels ontkleed gevonden in het centrum van Rotterdam. De toenmalige tippelzone aan de G. J. de Jonghweg werd destijds opgeschrikt door diverse moorden op tippelaarsters.

Het coldcaseteam werd al in 2010 opgericht en richtte zich op een aantal onopgeloste moorden op prostituees in de jaren 80 en 90. Met moderne technieken hoopte de politie nieuw licht op de zaken te kunnen werpen en dat lijkt nu zijn vruchten te hebben afgeworpen. Aanleiding waren de twee moorden waar- voor de 58-jarige man deze week is opgepakt, en drie andere zaken uit 1989 en 1999. In alle geval- len waren de slachtoffers prostituee.

De doorbraak in het onderzoek kwam volgens een woordvoerster van het OM nadat in een databank was gezocht naar DNA van familieleden van de verdachte. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) vond aanwijzingen die uiteindelijk hebben geleid naar de Schiedammer.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 7 april 2017

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Verdachte seriemoord prostituees opgepakt

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 7 april 2017

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken