Bekijk het origineel

Twee doden en gewonde bij schietpartijen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Twee doden en gewonde bij schietpartijen

2 minuten leestijd

APELDOORN. Bij schietpartijen zijn de afgelopen dagen twee mensen om het leven gekomen en raakte één man gewond.

Een man overleed gisteravond in Den Haag door een schietincident op een parkeerplaats aan de Sylvain Poonsstraat. De daders zijn mogelijk gevlucht in een auto. De politie zette bij de zoektocht naar hen een helikopter in. Voor zover bekend is nog niemand aangehouden.

In het Limburgse Sittard kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag een 26-jarige man om het leven door een schietpartij in een horecagelegenheid. Eerder werd gemeld dat de man was gestoken, maar hij bleek zwaargewond te zijn geraakt door een schietpartij, aldus de politie zaterdag.

Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd, maar vermoedt dat er voorafgaand aan de schietpartij een vechtpartij was tussen het slachtoffer en enkele andere personen.

Er wordt naar meerdere verdachten gezocht, die er in een zwarte Golf met een Duits kentekenplaat vandoor zijn gegaan.

Een 19-jarige Groninger die mogelijk iets te maken heeft met een schietincident in die stad is zondagavond aangehouden. Vrijdag werd een 33-jarige man in zijn huis aan de Topaasstraat neergeschoten. Het slachtoffer werd met buikwonden opgenomen in het ziekenhuis.

Twee mannen die nog dezelfde avond werden opgepakt, mochten zondag naar huis. Ze bleken er niets met de schietpartij te maken te hebben.

De dader of daders die zondagavond laat op een huis in Roosendaal hebben geschoten, zijn nog steeds spoorloos. Vanaf de straat Diepenberg is er een paar keer op de woning geschoten. Niemand raakte gewond.

Over het motief voor de aanval is nog niets bekend. De bewoners, die met hun tienerzoon thuis waren, hebben aangifte gedaan. Na het lossen van de schoten zou er een brommergeluid te horen zijn geweest. De politie heeft met getuigen gesproken en onderzoek gedaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 18 april 2017

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Twee doden en gewonde bij schietpartijen

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 18 april 2017

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken