Bekijk het origineel

Moordverdachte (58) naar Pieter Baan

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Moordverdachte (58) naar Pieter Baan

2 minuten leestijd

ROTTERDAM (ANP). De 58-jarige Albert B., die wordt verdacht van twee moorden op vrouwen in Rotterdam in de jaren negentig, gaat voor observatie naar het Pieter Baan Centrum (PBC).

De rechtbank in Rotterdam heeft dat vandaag bepaald tijdens de eerste openbare zitting over de zaak. De opname moet duidelijk maken of de Schiedammer toerekeningsvatbaar was toen de moorden werden gepleegd.

Albert B. werd in april opgepakt voor de moord op de dakloze Berendina Stijger (45) in 1990 en de prostituee Francis Garcia-Hofland (22) in 1991. Uit een eerste onderzoek blijkt dat de verdachte kampt met schizofrenie.

Spermasporen wijzen in de richting van de verdachte. Er zijn geen sporen van andere daders gevonden, aldus de aanklager.

Beide slachtoffers werden half ontkleed en doodgestoken aangetroffen. Albert B. ontkent dat hij de vrouwen heeft gedood, maar hij heeft bij de politie wel toegegeven dat hij destijds prostituees bezocht. De verdachte denkt dat er anderen zijn geweest die de moorden hebben gepleegd en dat hij er is ingeluisd. De officier van justitie gelooft die verklaring niet.

Vandaag kwam er een nieuwe verklaring van de verdachte bij. „Misschien was mijn lichaam er wel, maar ik niet”, reageerde hij op vragen van de rechtbank over zijn verklaring voor de aangetroffen DNA-sporen.

De rechter bepaalde dat er een grote verdenking tegen hem bestaat en wees zijn verzoek om vrijlating af. De verdachte is overigens nog onderwerp van onderzoek van het coldcaseteam in verband met andere onopgeloste prostitutiemoorden in Rotterdam.

Resultaten van de observatie in het PBC worden pas over een half jaar verwacht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 29 juni 2017

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Moordverdachte (58) naar Pieter Baan

Bekijk de hele uitgave van donderdag 29 juni 2017

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken