Bekijk het origineel

Celstraf voor oud-techneut Volkswagen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Celstraf voor oud-techneut Volkswagen

2 minuten leestijd

DETROIT. Een voormalig medewerker van Volkswagen moet veertig maanden de gevangenis in voor zijn rol in het dieselschandaal bij de Duitse automaker. Ook heeft de federale rechter in het Amerikaanse Detroit hem gisteren een boete opgelegd van 200.000 dollar (169.500 euro).

Het gaat om de techneut James Liang. Hij is een van de acht voormalige medewerkers van Volkswagen die in de Verenigde Staten zijn aangeklaagd en de eerste die daadwerkelijk is veroordeeld.

Volgens de aanklagers wist Liang van de fraude, maar verzuimde hij zijn verantwoordelijkheid te nemen. Eerder bekende Liang al schuld in de kwestie.

Volkswagen raakte in september 2015 in opspraak toen bleek dat het jaren had gesjoemeld met de uitstootgegevens van miljoenen dieselwagens. Die waren voorzien van software waardoor ze in laboratoriumtests veel schoner uit de bus kwamen dan ze in het dagelijks gebruik op de weg zijn. De affaire kostte het bedrijf al vele miljarden euro’s.

Gisteren meldde Volkswagen dat het zijn 150 miljoenste auto heeft geproduceerd. Het voertuig, een blauwe Golf GTE, is van de band gerold in de fabriek in Wolfsburg, de thuisstad van de Duitse autobouwer. Volkswagen begon eind 1945 met de massaproductie van auto’s. Van het allereerste model, de Kever, werden tot en met 2003 in totaal 21,5 miljoen exemplaren gemaakt. Het populairste model is de Golf. Daarvan zijn inmiddels 34 miljoen exemplaren geproduceerd. Momenteel produceert Volkswagen in vijftig fabrieken, verdeeld over veertien landen, meer dan zestig verschillende modellen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 augustus 2017

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

Celstraf voor oud-techneut Volkswagen

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 augustus 2017

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

PDF Bekijken