Bekijk het origineel

Jumbo ziet omzet supers en La Place toenemen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Jumbo ziet omzet supers en La Place toenemen

2 minuten leestijd

VEGHEL. Jumbo heeft in het afgelopen halfjaar 3,757 miljard euro omzet behaald. Dat is 4,7 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, zo maakte het Brabantse familiebedrijf vandaag bekend.

Jumbo verdubbelde de opbrengst van de onlinebestellingen, maar noemde daarbij geen bedrag. In winkels die langer dan een jaar open waren, was sprake van een omzetstijging van 4 procent. Dat is meer dan het gemiddelde in de markt, dat volgens cijfers van onderzoeksbureau GfK uitkwam op een plus van 2,7 procent. Het marktaandeel van de tweede supermarktketen van Nederland was in de eerste jaarhelft ruim 19 procent.

Jumbo telt momenteel 580 filialen. In het afgelopen halfjaar werden veertien filialen verbouwd en openden vier nieuwe winkels hun deuren. In de tweede jaarhelft worden nog eens achttien winkels verbouwd, en zullen acht nieuwe supers aan het winkelbestand worden toegevoegd. Verder zal op den duur een nieuw distributiecentrum in Nieuwegein worden gerealiseerd. De voorbereidingen voor de bouw starten komend najaar.

La Place

Bij de door Jumbo overgenomen restaurantketen La Place groeide de omzet het afgelopen halfjaar met 28,5 procent. De restaurants waren goed voor 60,4 miljoen euro omzet, geholpen door uitbreiding in binnen- en buitenland. De restaurantketen heeft een start gemaakt met het ombouwen van AC Restaurants naar de La Place-formule.

Jumbo zelf sprak van een sterk halfjaar, waarin een „stevig fundament” is gelegd onder de verdere groei van het bedrijf.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 augustus 2017

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Jumbo ziet omzet supers en La Place toenemen

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 augustus 2017

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken