Bekijk het origineel

Dronken bestuurders bezorgen politie werk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Dronken bestuurders bezorgen politie werk

2 minuten leestijd

APELDOORN. De politie heeft afgelopen weekend meerdere dronken mensen in het verkeer opgepakt die niet in staat waren een blaastest te doen of niet mee wilden werken.

- Een dronken Poolse automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag op de A16 bij het Brabantse Prinsenbeek aangehouden. De politie was gewaarschuwd dat er op een van de rijstroken op de A16 een auto stilstond. Ter plaatse zagen agenten een auto tegen het verkeer in rijden met 70 kilometer per uur.

De agenten probeerden de bestuurder te waarschuwen. Toen ze via afslag Prinsenbeek bij de auto probeerden te komen, zagen ze dat de bestuurder probeerde te keren, waarbij hij dwars over de vluchtstrook in de berm tot stilstand kwam.

De automobilist stapte uit, waarop de agenten hem konden vastpakken. Hij rook volgens de politie sterk naar alcohol. Op het bureau bleek de man niet in staat om te blazen en is bloed bij hem afgenomen. Zijn rijbewijs heeft de Pool moeten inleveren.

- Een 43-jarige man, eveneens van Poolse afkomst, heeft bij zijn arrestatie zaterdagavond in Dordrecht uit boosheid zijn autopapieren en sleutels in een vijver gegooid. Op het politiebureau slikte hij ook nog eens zijn trouwring in. Volgens de politie was de Pool onder invloed, toen hij op de Dubbeldamseweg Zuid probeerde te driften. Daarbij belandde hij in de bosjes. De man weigerde mee te werken aan een blaastest, waarop hij werd aangehouden.

Op het politiebureau weigerde de man opnieuw een alcoholtest. Zo’n weigering heeft verstrekkende gevolgen. „Het wordt gelijkgesteld met een alcoholgehalte in de hoogste schaal”, waarschuwt de politie.

- Een 40-jarige Rotterdammer is in Zierikzee aangehouden omdat hij zonder geldig rijbewijs dronken en onverzekerd achter het stuur van een auto zonder geldige apk zat.

De Rotterdammer vestigde de aandacht van de agenten op zich door voor hun neus hard met zijn bestelbus het parkeerterrein op te rijden en met gierende banden tot stilstand te komen. Toen de politiemensen poolshoogte namen, roken zij alcohol en constateerden ze dat de bestuurder niet meer normaal op zijn benen kon staan. De man werd meegenomen naar het politiebureau, waar bleek dat hij te veel had gedronken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 6 augustus 2018

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Dronken bestuurders bezorgen politie werk

Bekijk de hele uitgave van maandag 6 augustus 2018

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken