Bekijk het origineel

Aanrijding bij Britse parlement lijkt aanslag

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Aanrijding bij Britse parlement lijkt aanslag

2 minuten leestijd

LONDEN. Het Britse parlement lijkt voor de tweede keer in ongeveer anderhalf jaar het doelwit te zijn geweest van een aanslag. Een auto raakte dinsdag vlak bij het gebouw voetgangers en fietsers en ramde vervolgens met hoge snelheid een veiligheidsbarrière. Zeker drie mensen raakten gewond.

Een getuige zei tegen de BBC dat de man inreed op fietsers die voor een verkeerslicht stonden te wachten. Agenten konden de bestuurder, een twintiger, ter plekke aanhouden. „Aangezien er sprake lijkt te zijn van opzet, en gezien de methode en het feit dat dit een iconische locatie is, behandelen we dit als een terroristisch incident”, zei het hoofd van de Britse antiterreurdienst, Neil Basu. In de auto zijn geen wapens gevonden.

De verdachte is een 29-jarige Brit. Basu zei dat de verdachte niet bekend is bij de veiligheidsdiensten en dat hij niet meewerkt aan zijn verhoor. De Britse minister van Veiligheid, Ben Wallace, zei dat hij een Britse staatsburger is die „oorspronkelijk uit een ander land afkomstig is.” De man zou uit de omgeving van Birmingham komen, aldus de BBC.

Later dinsdag doorzocht de politie drie adressen, twee in Birmingham en één in Nottingham.

De hulpdiensten brachten na de aanrijding twee gewonden over naar het ziekenhuis. Een man kon na behandeling weer vertrekken. Een vrouwelijk slachtoffer ligt nog wel in het ziekenhuis, maar haar verwondingen zouden niet levensbedreigend zijn. Premier Theresa May liet weten mee te leven met de slachtoffers.

Ook de Amerikaanse president Donald Trump heeft zich uitgesproken over het incident. „Weer een terreuraanslag in Londen. Deze beesten zijn gek”, twitterde de president, die opriep tot een harde aanpak van extremisten.

Bij een vergelijkbare aanslag bij het Britse parlement vielen vorig jaar vijf doden. De dader reed destijds met een wagen in op voetgangers op Westminster Bridge, om vervolgens met een mes in te steken op agenten. Een gewapende agent schoot aanvaller Khalid Masood vervolgens dood.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 15 augustus 2018

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Aanrijding bij Britse parlement lijkt aanslag

Bekijk de hele uitgave van woensdag 15 augustus 2018

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken