Bekijk het origineel

Over een lekkend Lagerhuis en een mozaïekverwoester

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Over een lekkend Lagerhuis en een mozaïekverwoester

3 minuten leestijd

In deze rubriek komen bijzondere voorvallen in het buitenland voor het voetlicht: berichten die de krant normaal niet halen. Soms potsierlijk, dan weer ontroerend. Maar altijd: buitenissig.

Lexit

Een zitting van het Britse Lagerhuis is vorige donderdag geschorst vanwege een lekkage. De regen drupte door het dak heen terwijl de parlementsleden bezig waren met een debat over belastingen.

Plaatsvervangend parlementsvoorzitter Lindsay Hoyle besloot op een gegeven moment dat het genoeg was en liet de zitting voor de rest van de dag schorsen, meldden Britse media. Het lek is inmiddels „gelokaliseerd en geïsoleerd”, aldus de website van het parlement.

Bijvangst

Een treinmachinist die besloot een gevonden koffer vol geld te houden, is door de mand gevallen. Op camerabeelden was te zien hoe de man vorige week op een treinstation in Düsseldorf een zware koffer met zo’n 6000 euro cash naar zijn auto sleepte. Die trof het geld later aan in de kelder van de man.

Het geld was eigenlijk van een 56-jarige Nigeriaan, die met twee koffers vol geld op de trein was gestapt. Het slachtoffer was vervolgens even uitgestapt in Leverkusen. Dat had hij beter niet kunnen doen, want vervolgens klapten de deuren dicht en reed de trein zonder hem verder.

De machinist die het geld vond, besloot vervolgens het grootste deel zelf te houden. Hij leverde een koffer met ongeveer 1000 euro in bij de gevonden voorwerpen, maar hield de andere koffer zelf.

Keizerlijke ring

De Franse politie heeft een gestolen keizerlijke ring, bezet met een diamant van 40 karaat, teruggevonden. Het sieraad behoorde ooit toe aan keizerin Eugénie, de echtgenote van de 19e eeuwse Franse keizer Napoleon III. De dief, een 30-jarige Egyptenaar, is aangehouden. Hij is naar verluidt een bekende van de politie.

Prins Jean-Christophe Napoléon, een nazaat van Napoléon III, deed met zijn gezellin, een nicht van de Belgische koning, maandag aangifte van de diefstal. Hun bijzondere verlovingsring, die een geschatte waarde heeft van meer dan een miljoen euro, zat in een tas die werd ontvreemd uit hun auto die ze enkele minuten alleen hadden gelaten.

Souvenir

De Italiaanse politie heeft deze week een Britse toeriste gearresteerd die steentjes van een historisch mozaïek in de Romeinse stad Pompeï probeerde los te maken en mee te nemen. De vrouw viel op omdat ze langs de afzetting bij het mozaïek ging en met gereedschap aan de slag ging.

Het ging om een mozaïek in het Huis van het Anker in de stad die in het jaar 79 werd bedolven on de de as uit de uitgebarsten vulkaan Vesuvius. De schade ligt op ongeveer 3000 euro.

Justitiepruiken

Kostbare pruiken voor rechters hebben in Zimbabwe de nodige ergernis onder de bevolking veroorzaakt. Justitie in het land heeft voor omgerekend bijna 140.000 euro 64 speciale justitiepruiken van paardenhaar besteld bij een gespecialiseerd bedrijf in Londen.

Op sociale media vragen Zimbabwanen zich af of de regering ze nog allemaal op een rijtje heeft om een dergelijke bestelling te doen, terwijl rechtbanken slecht uitgerust zijn en de nationale economie steeds verder afbrokkelt. Critici zeggen dat de pruiken een relict zijn uit het koloniale verleden dat niet past in het moderne Zimbabwe.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 april 2019

Reformatorisch Dagblad | 19 Pagina's

Over een lekkend Lagerhuis en een mozaïekverwoester

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 april 2019

Reformatorisch Dagblad | 19 Pagina's

PDF Bekijken