Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Bobotie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Bobotie

2 minuten leestijd

Bobotie is een Zuid-Afrikaans gerecht. Het bestaat uit gehakt, klaargemaakt met diverse specerijen. Deze gezonde variant is lekker met komkommersalade en rijst.

Bereiding

1. Warm de oven voor op 175° Celsius.

2. Snijd het brood in stukjes en giet er een lepel water over.

3. Boen de citroen goed schoon en rasp wat van de schil. Pers de halve citroen uit.

4. Was de rozijnen.

5. Pel de uien en de knoflook en snijd het klein.

6. Schil de appel en snijd hem in blokjes.

7. Fruit de ui, de knoflook en de kerrie zacht in de olie.

8. Doe het geweekte brood, de appel, de rozijnen, wat geraspte citroenschil, 2 theelepels citroensap en de jam door het uienmengsel.

9. Neem de pan van het vuur. Meng er het gehakt door en maak het op smaak met peper.

10. Doe de massa in de ovenschaaltje en strijk de bovenkant glad.

11. Klop het ei met 1 eetlepel water los en schenk dit over het gehakt. Leg de laurierblaadjes erop.

12. Bak de bobotie in het midden van de hete oven in 25 minuten gaar.

13. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

14. Was de komkommer en schaaf of snijd hem in plakken. Maak er met wat citroensap, peterselie en peper een salade van.

15. Geef de komkommer en de rijst bij de bobotie.

>>voedingscentrum.nl

  • 1 (oude) bruine boterham
  • ½ citroen
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 appel
  • 1 eetlepel olie
  • ½-1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel abrikozenjam zonder suiker
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 laurierblaadjes
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 kleine komkommer
  • 4 takjes peterselie

Dit recept is voor twee personen

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 30 september 2019

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Bobotie

Bekijk de hele uitgave van maandag 30 september 2019

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken