Bekijk het origineel

Paardenfotoshoot

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Paardenfotoshoot

3 minuten leestijd

Paardenmeisjes : Het liefst zouden ze elke dag in het zadel klimmen. Op hun kamer hangen posters van paarden. Ze lezen paardenboeken en -bladen, tekenen paarden en dromen van (rijden op) een eigen paard. Wat is er zo leuk aan deze hobby?

Lief dagboek,

Toen ik vanochtend uit bed kwam, hoorde ik Victor al hinniken in de stal. Victor is een pony van negen jaar oud. Hij is heel lief, snel en hij luistert goed naar me. Verder is hij heel knap om te zien! Hij heeft namelijk vier witte voetjes en dat komt niet vaak voor bij paarden en pony’s.

Na het ontbijt ging ik naar hem toe. Ik begroet hem altijd met een kusje of een knuffel. Daarna zet ik Victor en zijn vriendinnetje Miks, die in de box naast hem staat, in de wei. Daar kunnen ze lekker samen spelen en uitrazen.

Toen de pony’s in de wei stonden, begon ik met het uitmesten van de stal. Dat is vaak nog best een klus, want Victor maakt er vaak een varkensstal van. ’s Middags heb ik Victor helemaal mooi gemaakt, want we hadden een fotoshoot. Ik heb zijn voeten gewassen, zodat die weer mooi wit zijn. Toen heb ik hoefvet op zijn hoeven gedaan. Daarna heb ik hem helemaal geborsteld. Eerst met de rosborstel, daarna met een harde borstel. Als laatste heb ik hem gepoetst met de glansborstel. Die is gemaakt van schapenvacht. Het vet in de borstel laat Victors vacht mooi glanzen!

Daarna was het tijd om samen met mijn broer en schoonzus foto’s te gaan maken. Victor en ik moesten model staan. Maar heel lang stil staan is niet Victors grootste hobby… Uiteindelijk is het wel gelukt! Toen zadelde ik, samen met mijn schoonzus, Victor op, zodat we in de wei konden gaan rijden. Het was gelukkig lekker weer. Nadat we hadden ingestapt, gingen we lekker draven en galopperen. We hebben ook nog gesprongen. De balk stond op ongeveer een meter hoog. Victor deed super goed zijn best met het rijden. Ik ben heel trots op hem! Toen er genoeg foto’s gemaakt waren, was het alweer tijd om uit te stappen en Victor af te zadelen. Na het rijden mocht hij weer spelen in de wei met zijn vriendinnetje Miks. Ik heb nu alweer zin om morgen met hem te gaan rijden!

Liefs, Femke Boers (12) uit Hoge Hexel

OPROEP

Rijd jij ook paard of heb je een verzorg- pony? En vind je het leuk om te schrijven over wat je hebt meegemaakt op rijles, in de stal of bij de manege? Stuur je verhaal van ongeveer 375 woorden, een foto van jou en je paard of pony en een portretfoto van je paard of pony naar nieuws@kits.nl.

Kleurplaat

Kleur deze kleurplaat van Femke en Victor zo goed mogelijk in!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 5 oktober 2019

Reformatorisch Dagblad | 43 Pagina's

Paardenfotoshoot

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 5 oktober 2019

Reformatorisch Dagblad | 43 Pagina's

PDF Bekijken