Bekijk het origineel

Museum Arnhem gebruikt Sint-Walburgiskerk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Museum Arnhem gebruikt Sint-Walburgiskerk

1 minuut leestijd

In de voormalige rooms-katholieke Sint-Walburgiskerk te Arnhem organiseert Museum Arnhem tot eind 2020 exposities en activiteiten met de focus op experiment, vernieuwing en innovatie. Elke drie maanden wisselt de tentoonstelling. Naast exposities vinden er in de kerk ook discussieavonden, lezingen en concerten plaats. Museum Arnhem (voorheen het Gemeentemuseum) kan voor allerlei activiteiten tot 2022 niet terecht in het eigen pand, een voormalige herensociëteit aan de Utrechtseweg. Dat wordt voor ruim 11 miljoen verbouwd en uitgebreid.

De Walburgiskerk dateert uit de veertiende eeuw en werd in 2013 aan de eredienst onttrokken. In 2018 werd het gebouw voor ongeveer 900.000 euro verkocht aan een projectontwikkelaar, die er een cultuurhistorische trekpleister van wil maken. Ook zullen er appartementen en kantoorruimten in het gebouw worden gerealiseerd.

De voor de stad Arnhem beeldbepalende kerk staat aan de noordelijke kant van de John Frostbrug. Bij de Slag om Arnhem brandde het gebouw geheel uit. Na de oorlog werd de Sint-Walburgis herbouwd en uitgebreid. Het Gradussenorgel uit 1875 (twee klavieren, 24 registers) is nog aanwezig. De Sint-Walburgis is een van de weinige gotische kerken in Nederland met een tweetorenfront.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 10 oktober 2019

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Museum Arnhem gebruikt Sint-Walburgiskerk

Bekijk de hele uitgave van donderdag 10 oktober 2019

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken