Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Gevulde portabella met zoete aardappel en knolselderij

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Gevulde portabella met zoete aardappel en knolselderij

2 minuten leestijd

Een echt feestje op uw bord. Als u de aardappelen en groenten eventueel weglaat, heeft u een hartig voorgerecht of hapje tussendoor. Lekker na alle zoetigheid.

Bereiding

1. Pel de ui en snijd hem klein.

2. Was de bleekselderij en snijd de stengels in boogjes.

3. Fruit de helft van de ui en alle bleekselderij in 1 eetlepel margarine zacht. Pers er een half teentje knoflook bovenuit.

4. Voeg de tomatenblokjes met wat Provençaalse kruiden toe en laat de saus met een deksel op de pan 10 minuten zacht koken.

5. Was de portabella’s en breek de steel eruit. Snijd de stelen in stukjes.

6. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.

7. Fruit de rest van de ui en de stelen van de portabella’s in 1 eetlepel margarine.

8. Bak het gehakt mee gaar en rul.

9. Maak het mengsel op smaak met de bosui, peper en Provençaalse kruiden.

10. Vul de portabella’s met het gehaktmengsel en plaats ze in de tomatensaus. Laat de portabella’s in 15 minuten gaar worden.

11. Schil de aardappelen en snijd ze in repen.

12. Snijd de knolselderij in plakken, schil ze en snijd ze in repen.

13. Roerbak de knolselderij en de zoete aardappel een paar minuten in de rest van de margarine en pers het halve teentje knoflook er bovenuit. Laat de groente met een deksel op de pan in 10 minuten gaar worden.

14. Serveer de groente bij de portabella’s en de saus. >>voedingscentrum.nl

  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 4 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • Provençaalse kruiden
  • 4 portabella’s
  • 1 bosuitje
  • 200 gram kippen- of rundergehakt
  • peper
  • 750 gram zoete aardappelen
  • 1 kleine knolselderij

Dit recept is voor vier personen.

Dit artikel werd u aangeboden door: Reformatorisch Dagblad

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 23 december 2019

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Gevulde portabella met zoete aardappel en knolselderij

Bekijk de hele uitgave van maandag 23 december 2019

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken