Bekijk het origineel

Koninklijk kort

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Koninklijk kort

2 minuten leestijd

Vlag hoeft niet uit voor verjaardag prins Andrew

De Britse vlaginstructie voor de zestigste verjaardag van prins Andrew is ingetrokken. Dat meldde The Independent vrijdag. De gemeenten, die er eerder nog aan werden herinnerd dat op 19 februari de ”Union Flag” uit moest, krijgen nu te horen dat deze verplichting niet langer bestaat „omdat de hertog geen publieke taken meer vervult voor het koningshuis.” Dat gebeurde na een omstreden interview over zijn contacten met de Amerikaanse zakenman en zedendelinquent Jeffrey Epstein.

Steden zoals Liverpool en Manchester hadden al laten weten onder geen voorwaarde te zullen vlaggen. Het geplande verjaardagsfeest voor Andrew in Buckingham Palace en zijn promotie tot admiraal bij de Britse marine zijn ook geschrapt.

Prinses Beatrice trouwt in eigen huis

Prinses Beatrice van York hoeft de deur niet uit voor haar huwelijk met Edoardo Mapelli Mozzi. De trouwlocatie is namelijk onderdeel van haar officiële Londense residentie, St. James’s Palace in Londen. Op 29 mei geven de twee hun jawoord in de Chapel Royal. Na afloop van de ceremonie organiseert koningin Elizabeth een besloten receptie voor haar kleindochter. Deze wordt gehouden in de tuinen van Buckingham Palace. In de Chapel Royal werden vaker koninklijke huwelijken voltrokken. Zoals dat tussen koningin Victoria en prins Albert, en dat van koning George V, de grootvader van Elizabeth.

Luxemburgse hof gaat op schop, zegt premier Bettel

Het Luxemburgse hof wordt ingrijpend gewijzigd, beloofde premier Xavier Bettel vorige week. De regering neemt alle aanbevelingen over uit een onderzoeksrapport naar de financiële huishouding en het personeelsbeleid van het paleis. Zo mag groothertogin Maria Teresa zich niet meer bezighouden met het aannemen en ontslaan van medewerkers. In vijf jaar tijd waren 51 van de 110 personeelsleden vertrokken, vaak met slaande deuren. In de toekomst gaat de regering toezicht houden.


Agenda

- Koning Willem-Alexander opent op maandagmiddag 17 februari het Multatuli-jaar door een gedenksteen te onthullen in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Het is dit jaar 200 jaar geleden dat Eduard Douwes Dekker –de schrijver Multatuli– werd geboren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 10 februari 2020

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Koninklijk kort

Bekijk de hele uitgave van maandag 10 februari 2020

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken