Bekijk het origineel

Nettoloonafspraak

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Nettoloonafspraak

1 minuut leestijd

VRAAG Ik wil graag een nettoloon afspreken met mijn nieuwe werkgever, want dan weet ik precies wat ik te besteden heb. Mag ik verwachten dat mijn werkgever hierin meegaat?

ANTWOORD VAN MARIEKE VAN DE BEEK
Er is geen wettelijke bepaling die zich verzet tegen het maken van een nettoloonafspraak. Werkgever en werknemer mogen een nettoloon afspreken. Toch raad ik dat niet aan. Het wettelijk minimumloon gaat namelijk uit van bruto bedragen en ook in cao’s worden brutolonen vastgelegd. Een nettoloonafspraak maakt het dus lastig om na te gaan of de werkgever het juiste loon betaalt. Daarnaast wijzigen belastingen en premies. In 2016 betalen de meeste werknemers minder loonbelasting. Met een nettoloonafspraak mis je dit voordeel. Andersom kan natuurlijk ook, bij hogere lasten ben je beter af. Nadelen voor de werkgever zijn de hogere administratieve lasten en mogelijk hogere kosten wanneer de loonheffingskorting niet toegepast mag worden.
Kortom, spreek met je werkgever een brutoloon af en vraag gerust om een berekening zodat duidelijk wordt hoeveel je hier netto aan overhoudt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 juni 2016

RMU.NU | 52 Pagina's

Nettoloonafspraak

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 juni 2016

RMU.NU | 52 Pagina's

PDF Bekijken