Bekijk het origineel

Leestafel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Leestafel

2 minuten leestijd

Het mag ons tot blijdschap strekken dat de Uitgeverij en Drukkerij „De Banier" te Utrecht ook weder voor een goede kalender voor het jaar 1952 gezorgd heeft. Deze kalender verschaft u goede en stichtelijke lectuur voor iedere dag. Die kleine en eenvoudige kalenderblaadjes kunnen soms zulke nuttige leringen verschaffen en menigeen heeft dan ook hierdoor dikwijls profijtelijk zielsonderwijs verkregen. Daarbij is het een weldaad te achten, te midden van zoveel verwatering in de leer, betrouwbare stukjes te kunnen lezen. Het schild ziet er ook keurig uit. Daarbij heeft de uitgever een zeer lezenswaardig premieboek het licht doen zien, getiteld „De Jonge Hugenoten". Het is een aangrijpend verhaal over de lotgevallen van een adellijke, familie ten tijde van de geloofsvervolging in Frankrijk. Op zeer spannende wijze verhaalt dit boek de geloofsmoed en volharding van de kinderen uit deze familie, die, nadat ze hun ouders al zeer spoedig verloren hadden, moeten vluchten, en op al hun reizen zeer veel ontberingen en gevaren moesten doormaken, toch telkens wonderlijk bewaard bleven en ten slotte onder de kennelijke beweldadigingen des Heeren elkander na lange tijd weer mochten terugzien, om daarna samen in vrede hun verder leven door te brengen. Dit boek grijpt u aan, zodat ge, als ge begint, er moeilijk van los komen kunt, Het is keurig verzorgd met mooie band en bevat 152 blz. We bevelen de kalender (die ook gebonden te verkrijgen is) met dit premieboek van harte aan.Eigenlijk moest in geen enkel gezin deze kalender ontbreken. De prijs van de kalender is slechts ƒ 1.95, gebonden ƒ2.45. Het premieboek kost ƒ2.75. Verkrijgbaar bij de N.V. „De Banier" te Utrecht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 20 december 1951

De Saambinder | 4 Pagina's

Leestafel

Bekijk de hele uitgave van donderdag 20 december 1951

De Saambinder | 4 Pagina's

PDF Bekijken