Bekijk het origineel

STUKKEN BEZWAREN TEGEN INENTING MILITAIREN

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

STUKKEN BEZWAREN TEGEN INENTING MILITAIREN

2 minuten leestijd

Bij het inzenden van de stukken tot aanvrage van vrijstelling inenting door en voor militairen, is het gewenst met het volgende te rekenen:

Ie. Het verzoek om vrijsteUing dient te worden gericht aan Zijne Excelentie de Minister van Defensie. (Voorheen was dat of de Minister van Oorlog of Marine, naar gelang de dienst bij de land- of luchtmacht dan wel bij de marine moest worden vervuld. Er is nu één Minister en diens titel is: „De Minister van Defensie"). 2e. Het verzoek dient door de militair als hij meerderjarig is, of door zijn ouders als hij minderjarig is, eigenhandig te worden geschreven en, vanzelf, ondertekend. 3e. Het is gewenst, dat de kerkeraden de verklaring in dubbel maken en doen tekenen door de konsulent als er geen eigen leraar is en dan door de scriba van de Deputaten Hoge Overheid. Eén der verklaringen dient dan bij het verzoek te worden ingesloten en het andere dient de betrokkene bij zich te houden en dat zonodig te tonen als gevraagd wordt waarom' de inentingen geweigerd worden.

4e. De bezwaren gelden het gebruik van alle voorbehoedmiddelen, zijn dus tegen alle voorbehoedende inentingen gericht en niet alleen tegen het inenten tegen po'ldcen.

5e. Voor de verzending van de stukken, dus zowel voor de konsulent als voor de scriba van de Deputaten Hoge Overheid, dient een geadresseerde en voldoende gefrarikeerde enveloppe te worden ingesloten. Het komt meiiigmaal voor, dat de stukken te laag zijn gefrankeerd en dan moet strafport worden betaald. Steeds ƒ 0.10, maar als de frankering meer dan 5 cent te laag is, steeds het dubbele van het ontbrekende bedrag. Omdat tegenwoordig een brief zwaarder dan 20 gram met 25 cent gefrankeerd moet worden, leidt dat er heen, dat voor een brief, zwaarder dan 20 gram en maar 12 cent gefrankeerd, 26 cent strafport 'betaald moet worden.

6e. iDe militairen worden hierbij tegehjk er op gewezen, dat het nodig is, dat de levenswandel zoveel m'Ogelijk overeei: ^omstig behoort te zijn met de behjdenis. In- ons is wel geen kracht tegen die grote menigte, maar dit mocht te meer uitdrijven tot de troon, der genade.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 oktober 1959

De Saambinder | 4 Pagina's

STUKKEN BEZWAREN TEGEN INENTING MILITAIREN

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 oktober 1959

De Saambinder | 4 Pagina's

PDF Bekijken