Bekijk het origineel

IN MEMORIAM P. J. LAMORE

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

IN MEMORIAM P. J. LAMORE

1 minuut leestijd

Op 21 jiuni 1962 lis Pleter Johannes Lamoré to de leefitijd van 77 jaren te Zeiist, alwaar hij stoids 1949 iwoonachtig was, oveiileiden. Na verbonden 'geweest te zijn aan bijzondere lagere 'Scholen te Utrecht, Opheusden en Borssele, werd hij to 1924 ibenoemd tot hoofd der bijaon- 'dere lagere school te Nieuw-Beijerland, to welke f'unktie hij tot 'Oktaber 1949 onafgebroken iwerbzaam fis igeweest.

Na zijn pensiionertog verliet hem de liefde voor het londerwijs niiet. Hij verkliaarde zich bereid zitting te nemen to de Kommissie van Beroep van de Scholenbond en te-vens maakte hij tot zijn overlijden deel uit van de exameitbommissie voor de na-akte.

De heer Lamoré was to de krtog van ons onderwijs een opmerkelijke figuur. Zijn belangsteiling was sterk wetenschappelijk gericht. Inzonderheid op theologisch en historisch gebied had hij zich een kennis verworven, waarop menigeen jaloers kan zijn.

Behalve to zijn onderwijs — hij kon voortreffelijb vertellen — kwam hiervan iets tot uittog to de serie artikelen, die van zijn hand verschenen zijn to „Daniël", 'het orgaan van onze gezamenlijke jongelitogsverenilgtoigen, to de Zeister Kerbbode enz.

Het overlijden van deze bescheiden figuur, aan wie 0ijn vele loud-leerltogen met dankbaarheid zullen terugdenken, betekent ivoor ons ©en groot verlies.

G. dH.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 12 juli 1962

De Saambinder | 4 Pagina's

IN MEMORIAM P. J. LAMORE

Bekijk de hele uitgave van donderdag 12 juli 1962

De Saambinder | 4 Pagina's

PDF Bekijken