Bekijk het origineel

Boekennieuws

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Boekennieuws

1 minuut leestijd

Dr. H. Mulder: De verwoesting van Jeruzalem:

De schrijver is hoogleraar aam de Protestantse Theol. Faciliteit te Brussel.

De geschiedenis van de Nieuw-Testamentische tijd en van het vroegste christendom heeft zijn bijzondere belangstelling. Veel publicaties in boeken en tijdschriften heeft hij hierover reeds gedaan. In het boekje schrijft hij over de periode rondom het jaar 70 na Christus, de verwoesting van Jeruzalem door de Romeinse legioenen onder bevel van Titus. In de eerste 110 bladzijden wordt geschreven over de bronnen (synoptische evangeliën. Evangelie van Johannes, Joodse apocalypsen, Flavius Josefus, Plenius en Tocitus), daarna over de ondergang van Jeruzalem en de gevolgen voor de Joden, de Joodse christenen, de christenen uit de heidenen en de Romeinen. In een 20-tal bladzijden wordt dan beschreven de voortgaande geschiedenis van Jeruzalem om te eindigen in de huidige toestand en de positie van de staat Israël van vandaag.

Wie er zich voor interesseert kan ik dit boekje van 148 bladzijden zeker aanbevelen. Het is deskundig en goed leesbaar beschreven." Ook kan het zeker opgenomen worden in de bibliotheken van onze jeugdverenigingen. De prijs is tijdelijk ƒ 17, 90. Later ƒ 19, 90. Uitgave: Ton Bolland, Prinsen­ gracht 493, Amsterdam, tel 020-221921.

d.G.

De verloren zoon, door Samuël Rutherford:

Zeven predikaties over Lukas 15 : 11-32. Samuel Rutherford was professor in de godgeleerdheid aan de Universiteit te St. Andrews te Schotland. Hij was een krachtig verdediger van de beginselen van de Presbyteriaanse kerkregering en werd later van hoogverraad beschuldigd. Bekend van hem zijn vooral de Brieven. Ook dit boek van 104 bladzijden is van een Schriftuurlijke stichtelijke aard. Ingebonden in een groen linnen band. De prijs is ƒ 9, 75.

De Roos van Saron, door Andrew Gray:

Dit boek van 115 bladzijden bevat zes predikaties. Andrew Gray was predikant te Glasgow en stierf na 1 jaar predikant te zijn geweest reeds op de leeftijd van 21 jaar. Veel preken van hem zijn stenografisch opgenomen. De preken van de Roos van Saron, tweede serie, zijn uitgesproken op dagen van de „avondmaalstijden", die gedurende een 4-tal dagen gehouden werden. Predikaties van voorbereiding, het houden van Heilig Avondmaal en eerbiedige dankzegging. De prijs is ƒ 9, 75. Gebonden in bruin linnen band. Van harte aanbevolen lektuur. Te bestellen: Postbus 173, Gorinchem, giro 157074.

J. C. Philpot: Tien predikaties:

Deze tien predika­ties, uit het engels vertaald, zijn nog niet eerder in het nederlands overgezet. In 1972 werd in Engeland een catalogus samengesteld van alle gepubliceerde predikaties van Philpot. Aan de hand van deze catalogus zijn deze 10 predikaties uitgezocht en onverkort en ongewijzigd weergegeven. Dit prekenboek van 202 bladzijden is uitgegeven in een mooie zwart kunstleren band met goud op snee. De prijs is ƒ 22, 50.


Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 26 januari 1978

De Saambinder | 8 Pagina's

Boekennieuws

Bekijk de hele uitgave van donderdag 26 januari 1978

De Saambinder | 8 Pagina's

PDF Bekijken